Od roksových lízaniek po umelecké ateliéry. ARTA pozýva na deň otvorených dverí

Občianske združenie ARTA pokračuje v oživovaní priestorov bývalej továrne na čokoládu a cukroviny v centre Piešťan s cieľom vytvoriť z tohto miesta kultúrno-kreatívne centrum.

Od roku 2019 sa na základe dočasnej dohody o užívaní s Trnavským samosprávnym krajom, ktorý objekt vlastní, uskutočnilo niekoľko podujatí. Priaznivci ARTY začali dobrovoľnícky vypratávať, čistiť a opravovať jednotlivé časti budovy.

„V sobotu 14. augusta o 14.00 h nám župan trnavského kraja Jozef Viskupič na dvore ARTY oficiálne odovzdá objekt a my sa tak konečne staneme na 25 rokov legitímnymi nájomcami, vďaka čomu budeme môcť celý projekt kultúrno-kreatívneho centra zrealizovať,“ informuje občianske združenie a pozýva verejnosť na celodenné podujatie, ktoré sa pri tejto príležitosti uskutoční.

Návštevníci sa môžu tešiť na výstavy, inštalácie, prehliadky objektu, lokálnych predajcov, prezentáciu novej identity ARTY, open call, dočasnú autonómnu zónu aj na workshopy. Podujatie sa skončí večerným koncertom.

„Výstava autorských projektov študentov ateliéru ALF katedry fotografie a nových médií na VŠVU v Bratislave prebehne  na dvoch miestach v ARTE v Piešťanoch a v Kaštieli v Moravanoch nad Váhom. Prezentuje vizuálne projekty autorov, ktorí aj napriek času pandémie skúmali lokalitu Piešťan a okolia. V druhej vrstve svojho bádania vychádzali z motívu Moravianskej Venuše a lokality Moravian,“ informoval Ateliér Laboratórium fotografie.

Harmonogram podujatia:
14.00 Nová éra, oficiálne odovzdanie
14.00 – 18.30 lokálni predajcovia
14.00 – 22.00 Primát: Dočasná autonómna zóna
15.30 prezentácia a genéza novej identity – Ervín Gejdoš
17.00 vernisáž fotografickej výstavy „VRSTVAMI“, Ateliér laboratórie fotografie ALF, VŠVU (II. poschodie)
19.30 koncert LUVVER (Átrium)

Podujatie je zdarma. Lístky na koncert sú v predaji online na tejto adrese aj na mieste v deň podujatia.

Podujatie je z verejných finančných zdrojov podporené Fondom na podporu umenia, mestom Piešťany a dodávateľom energii Magna.

Zdroj: ARTA