O situácii na Krajinskom moste opäť informuje web kamera

V súvislosti s rekonštrukciou cesty medzi obcou Banka a horským priechodom Havran sa zatiaľ kolóny netvoria, ale je dobré pred cestou vedieť, aká je situácia. Podobne ako počas opravy úseku pod Červenou vežou o tom vodičov informuje web kamera.

„V uplynulých týždňoch, pravdepodobne aj v nadväznosti na začínajúcu rekonštrukciu cesty na Havran, sme však zaevidovali viacerých otázok smerujúcich na funkčnosť tohto portálu. Naším cieľom je pomôcť vždy, keď je to možné. Preto sme sa rozhodli opätovne obnoviť plnohodnotnú prevádzku portálu krajinskymost.sk. Od dnes je pre to portál opäť v plnej prevádzke,“ píše vo svojom blogu spoločnosť Lombard, ktorá túto službu prevádzkuje.

Vodiči majú vďaka tomu nonstop možnosť zistiť aká je situácia na Krajinskom moste. Kamera je umiestnená na jednej z budov na Krajinskej ceste a môže pomôcť tisíckam ľudí.

Rekonštrukcia cesty na Havran začala minulý týždeň a podľa zmluvy môže trvať celý rok. Trnavský samosprávny kraj zaplatí za opravu 4,4 kilometra dlhého úseku z obce Banka po hranicu s Trenčianskym samosprávnym krajom 2,2 mil. eur. Projekt je financovaný z európskych zdrojov v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu.

 

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič