Nominantom poslancov do Dozornej rady TAVOS-u je opäť primátor Tamajka

Rok po tom, čo Piešťany prišli o svojho zástupcu v dozornom orgáne Trnavskej vodárenskej spoločnosti, si mestskí poslanci priznali chybu a opäť na tento post nominovali primátora Miloša Tamajku. O jeho návrate do tejto funkcie môže rozhodnúť iba valné zhromaždenie.

Miloš Tamajka sa stal po víťazstve v komunálnych voľbách predsedom Dozornej rady TAVOS-u, podobne ako predtým túto funkciu zastával jeho predchodca Remo Cicutto. Začiatkom minulého roka však zastupiteľstvo rozhodlo, že nominantom Piešťan v tomto orgáne je poslanec Jozef Malík. Valné zhromaždenie to však nerešpektovalo a Piešťany o zástupcu v dozornej rade prišli.

„Uskutočnili sa rokovania v Trnave, kde je otvorenosť navrhnúť nejakého nášho kandidáta,“ povedal minulý týždeň na zastupiteľstve poslanec Tomáš Hudcovič a vyzval primátora, aby sa pokúsil nájsť vhodnú osobu.

„Snahu pána Hudcoviča si vysvetľujem tak, že chce napraviť chybu, ktorá sa stala,“ reagovala poslankyňa Iveta Babičová a navrhla, aby sa do dozornej rady vrátil primátor Miloš Tamajka.

Väčšina zastupiteľstva sa s tým stotožnila. Ich personálny návrh má však iba deklaratívny charakter a akcionári ho nemusia rešpektovať. Rozhodnutie padne na valnom zhromaždení.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič