Nočná cyklojazda bude spojená s otvorením Kolonádového mosta

Prvá tohtoročná nočná cyklojazda sa uskutoční v piatok 2. júla 2021. Bude spojená s otvorením Kolonádového mosta, ktoré je naplánované na ten istý deň. Informovala o tom radnica.

Podujatie, ktoré malo v Piešťanoch premiéru v septembri 2019, sa dočká tretieho pokračovania. Zraz účastníkov nočnej cyklojazdy bude v piatok 2. júla 2021 pri soche barlolámača, kde je zároveň štart aj cieľ cyklojazdy. Registrácia prebehne v čase od 19:30 do 20:00 h. Predpokladaný štart je o 20:30 h.

Prvá polovica nenáročnej trasy dlhej 5,4 km, ktorá je vhodná aj pre detských účastníkov, povedie cez Kúpeľný ostrov a bude smerovať k soche barlolámača. Po Kolonádovom moste pôjdu účastníci peši a svoje dopravné prostriedky budú tlačiť. Trasa bude ďalej pokračovať popri nemocnici k Auparku, po uliciach Pod Párovcami, Kuzmányho a cez mestský park do cieľa pri Kolonádovom moste.

Na bezpečnosť účastníkov cyklojazdy bude dohliadať štátna a mestská polícia. Pre každého účastníka Piešťanskej nočnej cyklojazdy je pripravený malý darček. Svetlá na bicykloch – vpredu biele, vzadu červené, sú povinné.

Zdroj: piestany.sk