Nehody kolobežkárov pribúdajú, v Trnave skončil ďalší na kapote osobného auta

Od piatka 18. júna ide o tretiu kolíziu vodičov elektrických kolobežiek v cestnej premávke na území Trnavského kraja.

„Príčinou nehody malo byť údajne slnko, ktoré chlapca pri nehode oslnilo,“ informovala o nehode 15-ročného kolobežkára Mária Linkešová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave. Dodala, že pri jazde po trnavských uličkách nezvládol kvôli riadenie a prednou časťou narazil rovno do zaparkovaného auta Citroen C5.

„Pri nehode preletel cez kapotu auta a narazil hlavou do čelného skla. Privolaní záchranári mu okamžite poskytli prvú pomoc a previezli ho do trnavskej nemocnice. Rozsah zranení zatiaľ nie je známy. Škoda spôsobená nehodou bola odhadnutá na 1200 eur. Policajti podrobili mladého vodiča dychovej skúške, ktorá bola negatívna,“ pokračovala hovorkyňa.

Od piatka 18. júna ide o tretiu kolíziu vodičov elektrických kolobežiek v cestnej premávke na území Trnavského kraja. Podobná nehoda sa stala v nedeľu v obci Paderovce, kde 19-ročný muž narazil s elektrokolobežkou do odstaveného auta. „Našťastie sa pri tejto nehode nikomu nič vážne nestalo a kolíziu riešili policajti nakoniec ako škodovú udalosť,“ uviedla M. Linkešová.

Vážnejšie následky mal stret 28-ročného Trnavčana na kolobežke, ktorý si pri prechádzaní cez cestu nevšimol prichádzajúce auto Mercedes Benz a narazil do prednej časti vozidla. Po nehode bol prevezený do nemocnice.

„Polícia dôrazne upozorňuje, aby sa kolobežkári správali na verejnosti maximálne zodpovedne. Používať elektrické kolobežky by mali používať iba tí, ktorí si mimo frekventovaných miest vopred vyskúšali techniku jazdy, kolobežku majú maximálne pod kontrolou a ovládajú pravidlá cestnej premávky. Zároveň žiadame rodičov, aby poučili svoje deti a vo vlastnom záujme ich zdravia a života im vysvetlili pravidlá ich bezpečného používania,“ uzavrela hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave.

Zdroj: KR PZ v Trnave