Nehoda zablokovala Havran, autá sa zrazili čelne

Uzavretie horského priechodu si vyžiadala dopravná nehoda, ktorá sa stala v stredu večer za obcou Banka smerom na Topoľčany. Zrazili sa tam dve osobné autá, príčinou nehody mohlo byť aj neprispôsobenie rýchlosti stavu vozovky.

Tá sa v dôsledku intenzívnych zrážok v čase nehody šmýkala. Cesta bola dočasne uzavretá a vodiči museli čakať alebo tento úsek obísť.

„K čelnej zrážke boli privolaní včera podvečer aj piešťanskí dopravní policajti. K nehode došlo v smere od obce Banka na Havran. 54-ročný vodič na aute Ford Escort pri prejazde pravotočivou zákrutou neprispôsobil rýchlosť na mokrej vozovke a s autom dostal šmyk. Následne prešiel do protismeru, kde sa čelne zrazil s oprotiiúducim Peugeotom 307. Vodič z Fordu bol na mieste jednorazovo ošetrený. V Peugeote sa ľahko zranila 32-ročná žena a dvojročné dieťa. Okrem nich sa vo vozidle nachádzali ďalšie dve deti vo veku 4 a 5 rokov, ktoré sa nezranili. Všetky deti aj s matkou boli prevezené do nemocnice. Polícia alkohol u vodičov nezistila. Škoda na vozidlách bola odhadnutá na viac ako 3000 eur. Policajti dopravnú nehodu naďalej vyšetrujú,“ informovala krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

havarovane auta.00_00_33_22.Still009 havarovane auta.00_00_56_24.Still014

Text: Martin Palkovič Foto: VV