Nehoda pri Drahovciach: Vinníkovi hrozí maximálne 5 rokov basy

V súvislosti s vážnou dopravnou nehodou obvinil vyšetrovateľ 29-ročného Juraja z Piešťan. Pri čelnej zrážke dvoch osobných áut utrpela vodička ťažké zranenia.

Polícia dnes upresnila informácie o dopravnej nehode, ktorá sa stala v sobotu 13. februára na ceste medzi Piešťanmi a Drahovcami. Podľa hovorkyne vodič osobného auta značky Chrysler predbiehal auto idúce pred ním a pritom čelne narazil do oproti idúcej Toyoty. Po nehode mu namerali 1,07 promile alkoholu.

„Navyše mal do novembra 2018 uložený zákaz viesť motorové vozidlá,“ informovala Martina Kredatusová.

V Chrysleri sa zranil jeden zo spolujazdcov a pravdepodobne vážne zranenia má podľa hovorkyne polície aj samotný šofér. „Je zadržaný, ale hospitalizovaný v nemocnici.“

Vodičku Toyoty musel vo vážnom stave previesť do nemocnice v Trenčíne vrtuľník. „Jej staršia spolujazdkyňa sa zranila ľahko, 9-ročná dcérka utrpela zlomeninu nohy, z ktorej sa bude liečiť 4 až 5 týždňov. Štvormesačné bábätko sa, našťastie, pri nehode nezranilo,“ upresnila hovorkyňa.

„Vyšetrovateľ 29-ročného Juraja z Piešťan zadržal a obvinil z prečinu ublíženia na zdraví, marenia výkonu úradného rozhodnutia a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V prípade uznania viny hrozí vodičovi trest odňatia slobody na jeden až päť rokov,“ uzavrela Martina Kredatusová.

Zdroj: KR PZ Trnava