Namiesto gýča architektúra – Piešťany majú nové suveníry

Dom umenia, kúpalisko Eva alebo Kolonádový most. To sú motívy kolekcie suvenírov pre ľudí, ktorí majú radi Piešťany a nehanbia sa to ukázať.

Plátené tašky, hrnčeky alebo odznaky majú doplniť sortiment propagačných materiálov, ktorými sa Piešťany prezentujú. Sú určené pre návštevníkov aj domácich. Prvýkrát ich ponúkali počas Otvorenia letnej kúpeľnej sezóny 2016. Teraz sú dostupné aj cez internet na adrese mestosnov.sk.

Chceli sme vytvoriť niečo, čo by sme si kúpili aj my. Zdalo sa nám, že na trhu taká vec chýba a do Piešťan chodia aj ľudia, ktorí by si chceli odniesť domov miesto gýčovej magnetky peknú plátenú tašku. Predmety sú ale určené aj domácim, hrdým na svoje mesto,“ hovorí spoluautorka kolekcie Lívia Gažová.

Plátené tašky majú jednoduché grafické návrhy tašiek s motívom kúpaliska Eva, Kolonádového mosta, Domu umenia a nápisu Surge et Ambula. Architektúra je aj na pohľadniciach – spojovačkách, ktoré si môže každý odosielateľ pred poslaním dotvoriť. „Do kolekcie patria aj hrnčeky a odznaky a chystáme aj ďalšie veci,“ uzavrela Lívia Gažová.

mesto snov hrncek mesto snov eva taska

Text: Martin Palkovič Foto: mestosnov.sk