Najviac nehôd sa na cestách Trnavského kraja stalo v piatok

Za rok 2021 eviduje Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave 1 404 dopravných nehôd. Zahynulo pri nich 26 ľudí.

Počet nehôd medziročne stúpol, ale tragický koniec malo menej z nich. Hovoria o tom štatistiky, ktoré zverejnila polícia. Alkohol zohral úlohu pri piatich zbytočných úmrtiach.

„Polícia v Trnavskom kraji zaznamenala za uplynulý rok celkovo 1404 dopravných nehôd, čo je o 177 viac ako v roku 2020. Najčastejšie došlo k zrážkam na konci pracovného týždňa, kedy zomrela na cestách aj takmer polovica zo všetkých obetí dopravných nehôd,“ informovala Zlatica Antalová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave.

Dodala, že na cestách podľahlo zraneniam 26 ľudí, čo je o 12 menej než v roku 2020. Až desať nehôd s tragickým koncom sa stalo v piatok.

„Príčinou tragických nehôd bola najčastejšie neprimeraná rýchlosť, porušenie povinností vodiča a nesprávne predchádzanie. Smrteľnú nehodu zavinili aj piati vodiči pod vplyvom alkoholu,“ pokračovala hovorkyňa polície s tým, že celkovo alkohol zohral úlohu pri 181 dopravných nehodách.

Medzi obeťami sú dvaja chodci a dvaja cyklisti. Polícia za rok 2021 eviduje 93 nehôd v súvislosti s cyklistami a kolobežkármi, čo je o 27 viac ako rok predtým. Dve tretiny z týchto nehôd boli zavinené cyklistami. Dopravných nehôd s účasťou chodov sa stalo v Trnavskom kraji 65, samotní chodci zavinili 20 z nich.

Zdroj: KR PZ v Trnave
Ilustr. foto: polícia