Na tribúne PFK si už cigaretu nezapálite

Už v sobotu 1. októbra sa na futbalovom štadióne uskutoční zápas 9. kola, v ktorom nastúpi líder tabuľky 8. ligy proti deviatemu tímu TJ Klas Dolné Trhovište. Súboj začína o 14.30 h.

O 10.00 a 12.00 h hrajú svoje zápasy starší a mladší dorastenci a v nedeľu v rovnakých časoch i žiaci. Vstupné na zápas mužov bude opäť dobrovoľné. Fajčiarov však čakajú obmedzenia.

„Ako sme naposledy avizovali, chodili nám správy, že si niektorí diváci nemohli spolu s deťmi vychutnať zápas, pretože vedľa nich sedeli fajčiari a vadilo im to,“ hovorí Erik Hlavatý, štatutár PFK.

„Preto sme ikonami o zákaze zdôraznili, že cigarety na tribúnu nepatria. Ak si tieto tabule náhodou vaši susedia nevšimnú, môžete ich na to upozorniť,“ dodáva.

Pre fajčiarov sú vyhradené dve zóny: v ľavej i pravej časti tribúny pri schodoch. Nové pravidlá sa týkajú i prístupu na tréningové ihriská, na ktoré majú prístup iba hráči alebo ľudia s povolením, prípadne zákazníci, ktorí si ihrisko spolu s bránami prenajali.

Cieľom je nielen zabránenie nadmerným odpadkom, ktoré tam po ľuďoch zostávajú, ale aj kvôli údržbe trávnikov a nastavenia si nových pravidiel.

„Chceme vytvoriť kultivovaný priestor pre ľudí. Tento týždeň sme sa na brigáde snažili odstrániť a pokosiť zarastené plochy pri umelej tráve a v tejto zóne sme našli akurát veľa smetí a poškodené ploty. Je v našom záujme vytvoriť na týchto pozemkoch priestory pre športové aktivity i mimo futbalu,“ vysvetlil Erik Hlavatý a dodal: „Verím, že nám mnoho ľudí pomôže, či už sponzorsky alebo vlastnými rukami, aby sme spolu s tenisovým centrom a basketbalovou halou vytvorili jeden gigantický priestor pre šport i rodiny v Piešťanoch.“

Aktívni fanúšikovia futbalu majú stále možnosť zapísať sa do Mestskej futbalovej ligy cez formulár na www.pfkpiestany.sk/mfl.

Autor: MB/TK PFK