Na Sasinkovej zabetónovali strom

Výmena chodníkov ešte nie je úplne dokončená a ľudia si už všímajú prvé chyby. Jednou z najviditeľnejších je podľa našej čitateľky strom, ktorého kmeň zabetónovali.

Chodníky na Sasinkovej ulici majú novú dlažbu, ich rekonštrukcia vylepšila vzhľad tejto časti Piešťan. Určite však neprospeje stromom, ktoré majú v chodníku len minimálne otvory. Jeden z nich je úplne zabetónovaný, ďalší čiastočne.

Obyvatelia ulice tiež upozorňujú na odkvapy, ktoré vedú dažďovú vodu priamo na nový chodník. Žľaby ku kanálom sú iba pri tých domoch, ktorých majitelia lebo nájomcovia o to požiadali.

Časť stavby nie je pravdepodobne ešte dokončená. Dlažbu je možné na niektorých miestach ľahko rozobrať.

Mestskému úradu sme preto adresovali otázky, či je už rekonštrukcia hotová a dielo prevzaté. Radnica by totiž mala podobné chyby reklamovať a žiadať od dodávateľa nápravu. Odpovede uverejníme hneď po ich obdržaní.

Opravu chodníkov na Sasinkovej ulici realizuje piešťanská spoločnosť Energoclima, ktorá túto zákazku získala za predchádzajúceho vedenia mestského úradu na základe prieskumu trhu.

Stavebné práce začali v polovici októbra. Podľa zverejnenej zmluvy mali trvať maximálne tri mesiace a stáť 163 800 eur. Súčasťou rekonštrukcie je aj osvetlenie priechodov pre chodcov.

Energoclima nemá podľa obchodného registra v predmete činnosti „o dopravnom stavebníctve ani len zmienku,“ upozornil poslanec Remo Cicutto na rokovaní mestského zastupiteľstva v septembri.

Pôvodný projekt počítal so zákazom parkovania na oboch stranách tejto ulice, nikto to však nekonzultoval s obyvateľmi a majiteľmi prevádzok. Státiu na chodníkoch mali brániť vysoké obrubníky a betónové pologule, ktoré podobnú funkciu plnia v niektorých častiach Teplickej ulice.

Tieto opatrenia nakoniec neboli realizované. Nové zvislé ani vodovorovné dopravné značenie zatiaľ na Sasinkovej ulici nie je.

Text a foto: Martin Palkovič