Na konflikt medzi mladíkmi v Piešťanoch doplatila mladá žena

Šofér, ktorý autom zachytil mladú ženu na chodníku, je podozrivý z prečinov ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. K incidentu došlo počas silvestrovskej noci, keď platil zákaz vychádzania.

„Piešťanskí policajti boli krátko po polnoci, privolaní na Teplickú ulicu, kde mal 21-ročný vodič autom ohrozovať skupinku 7 mladých osôb. Príčinou mal byť predchádzajúci konflikt medzi ním a jedným z mladíkov,“ informovala Zlatica Antalová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave.

Mladý vodič vyšiel s autom Škoda Octavia na chodník, a pomaly sa približoval ku skupinke. Tí mu všetci, okrem 20-ročnej dievčiny, stihli z dráhy uskočiť. Mladá žena po tom, ako ju autom zachytil, spadla na zem. So zranenou nohou ju museli jednorázovo ošetriť v nemocnici.

„Mladík po kolízii z miesta odišiel, neskôr sa tam však vrátil. Policajtom tvrdil, že mu fľašou od šampanského mali rozbiť čelné sklo. Pri dychovej skúške mu policajti namerali v dychu 1,42 promile. To, či mladík pil pred, alebo až po zrážke, budú dokazovať znaleckým skúmaním,“ dodala hovorkyňa.

Policajti podľa jej slov mladému mužovi, ktorý je podozrivý z prečinov ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, zadržali vodičský preukaz.

„Polícia na prípade intenzívne pracuje. Vzhľadom na to, že všetci zúčastnení zároveň porušili nočný zákaz vychádzania, ich policajti oznámia na príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva,“ uzavrela Zlatica Antalová.

Zdroj: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave

Ilustr. foto: KR PZ