Na cestách pozor: Chodci a cyklisti sú najzraniteľnejší

Polícia tento týždeň zaevidovala ďalšiu vážnu dopravnú nehodu s účasťou chodcov a cyklistov. Účastníkov premávky upozorňuje, že ide o najzraniteľnejšie skupiny.

Pri včerajšej nehode v Trnave zachytilo vozidlo taxi služby chodca, ktorý sa pohyboval po vozovke v tmavom oblečení, bez reflexného označenia. „Pri zrážke, ktorá sa stalo o 22.45 h utrpel 58-ročný Trnavčan ťažké zranenia, ktorým o niekoľko desiatok minút na mieste nehody podľahol,“ informovala hovorkyňa Mária Linkešová.

Policajti podrobili 33-ročného vodiča Taxi služby dychovej skúšky na alkohol, ktorá bola negatívna. Príčinou tragickej dopravnej nehody bolo pravdepodobne porušenie dopravných predpisov zo strany chodca. Okolnosti a presné príčiny nehody vyšetrujú.

„Polícia preto dôrazne žiada občanov, aby nepodceňovali situáciu a po vozovke sa pohybovali len v nevyhnutnej miere, po vyznačených priechodoch pre chodcov. Pri zníženej viditeľnosti, v podvečerných a nočných hodinách, je nevyhnutné doplniť tmavé oblečenie o reflexné prvky,“ uzavrela hovorkyňa.

Zdroj: KR PZ Trnava