Muži v kuklách útočili pod mestskou kamerou

Návštevníkov festivalu Cinematik označili útočníci za „feťákov“. To mala byť jediná príčina zranení, ktoré pri ceste domov z nočného premietania spôsobili. Bitku mohla zachytiť kamera mestskej polície.

cm DME

Nezmyselnému násiliu zo strany šiestich maskovaných útočníkov museli čeliť dvaja muži, ktorí sa v utorok 15. septembra v noci vracali cez mestský park z nočnej projekcie v rámci festivalu Cinematik. Pri kine Fontána ich obkľúčili a zbili. Skončili na pohotovosti s rozbitými hlavami.

Incident sa stal asi o 2.40 h. Poškodení sa snažili z miesta rýchlo odísť, mestskú políciu zavolali až o necelú hodinu.

Podľa zástupu jej náčelníka bol prípad oznámený o 3.36 h a na miesto okamžite vyrazili mestskí aj štátni policajti. „Hliadka mestskej polície prehľadala  park, ale nespozorovala žiadne osoby, ktoré mali oznamovateľa napadnúť. Taktiež sa hliadka na uvedenom mieste neskontaktovala so žiadnou osobou, ktorá mala byť v mestskom parku fyzicky napadnutá skupinou mladíkov,“ povedal Peter Gogol.

Bitka sa odohrala pri kine Fontána. Mohlo to byť v dohľade kamery, ktorá je umiestnená na začiatku Beethovenovej ulice. Útočníci boli v lyžiarskych kuklách, nešlo im o peniaze ani o mobilné telefóny. Obetiam povedali, že nemajú chodiť na „feťácke festivaly“.

„Prezeraním kamerového záznamu neboli spozorované žiadna skupina osôb, ktorá  by sa zhodovala s popisom, ktorý udal oznamovateľ,“ odpovedal zástupca náčelníka mestskej polície na otázku, či incident nezachytila kamera.

Napriek tomu, že mohlo ísť o organizovanú skupinu, ktorá si obete v parku vyhliadla, polícia prípad preveruje ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu. Zaň hrozí iba pokuta.

Kamerový záznam si zatiaľ nevyžiadala a vypočula iba jedného zo zbitých mužov. „Ak by sa ukázali také skutočnosti, ktoré by nasvedčovali, že išlo o trestný čin, polícia skutok prekvalifikuje. V prípade, že udalosť zachytili kamery mestskej polície, vyžiadame si ich a budeme ich analyzovať,“ reagovala policajná hovorkyňa Martin Kredatusová.

Text a foto: Martin Palkovič

Inzercia