Mládežníkom v Piešťanoch dali fúkať, 17-ročnému namerali 1,73 promile

Štátna polícia pokračuje v kontrolách, ktoré sú zamerané na požívanie alkoholu a návykových látok medzi neplnoletými osobami. V spolupráci s mestskou políciou a Finančnou správou preverili v Piešťanoch dva podniky.

„Aj napriek hustému dažďu sa pred jedným z nich nachádzalo množstvo mladých ľudí. Policajti im skontrolovali doklady totožnosti a so 16 osobami, ktoré ešte nedosiahli 18 rokov, vykonali dychové skúšky. Alkohol zistili u šesť mládežníkov. Prvenstvo získal 17-ročný mladík, ktorý nafúkal 1,73 promile. O málo menej nafúkala 16-ročná dievčina, a to 1,65 promile,“ informovala Zlatica Antalová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave.

Všetky prípady opitých detí budú postúpené obciam, v ktorých majú trvalé bydliská, na ďalšie konanie. Mladiství budú, v sprievode svojich rodičov, riešení za požívanie alkoholu. Vo veci bude konať aj príslušný odbor sociálno-právnej ochrany a sociálnej kurately úradu práce, sociálnych vecí a rodiny.

„Pri kontrole prevádzok zistili príslušníci Finančnej správy jedno porušenie daňových predpisov, a to nevydanie pokladničného bloku. Pohostinstvo budú riešiť v rozkaznom konaní, kde môže majiteľovi podniku hroziť vysoká pokuta,“ uzavrela hovorkyňa Z. Antalová.

Zdroj: KR PZ v Trnave