Piešťanskí policajti pomohli zranenému seniorovi

Štátni i mestskí policajti zasahovali v byte 88-ročného muža, ktorý volal o pomoc niekoľko hodín.

Na buchot a volanie o pomoc upozornila v sobotu 29. januára večer piešťanskú mestskú políciu žena. Podľa jej slov malo ísť o staršieho pána, ktorý žije sám.

„Policajti por. Mgr. Anton Uherčík a npor. Mário Szabo si, krátko pred 21:00 h, všimli hliadku mestskej polície, ktorá sa presúvala mestom za použitia majákov. Policajti ihneď zareagovali a kolegom išli na pomoc,“ informovala Zlatica Antalová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave.

Policajti využili svoje oprávnenie a urýchlene byt otvorili. V obývačke našli na zemi ležať muža, ktorý bol zjavne zranený, dezorientovaný a upadal do bezvedomia.

„Pán im stihol povedať, že spadol a s veľkými bolesťami v oblasti panvy sa už nedokázal sám postaviť,“ dodala hovorkyňa. Seniora uložili do stabilizovanej polohy a do príchodu zdravotníkov mu poskytovali prvú pomoc. „Záchranári skonštatovali, že muž pravdepodobne utrpel pri páde zlomeninu. Preto ho bolo potrebné urýchlene previesť do nemocnice. Pomocou nafukovacieho vaku ho policajti, spolu s pracovníkmi RZP, zniesli po schodoch a naložili do sanitky,“ dodala Z. Antalová.

Zdroj: KR PZ v Trnave