Maduničan utrpel pri nehode na motorke vážne zranenia

Polícia v Trnavskom kraji v priebehu dvoch dní dokumentovala štyri dopravné nehody s účasťou motocyklistov. V dvoch prípadoch sa osoby ťažko zranili a v jednom prípade sa zranila iba 16-ročná vodička na skútri. Nehody zavinili vo všetkých prípadoch vodiči osobných áut z nepozornosti, v jednom prípade navyše asistoval aj alkohol.

Policajti zasahovali pri vážnej nehode na obchvate mesta Trnava. V stredu, 2. augusta 2017 si všimli na hustý dym a šľahajúce plamene. Na mieste našli na zemi zraneného motocyklistu a horiacu motorku. Do príchodu záchranárov mu poskytli predlekársku pomoc a jeden z policajtov hasil motorku.

„Zranený, 23-ročný muž z Maduníc, sa nachádzal vo vážnom stave a strácal vedomie. Podľa predbežných výsledkov utrpel pri nehode vážne zranenia. Dopravní policajti neskôr zistili, že nehodu zavinil 50-ročný vodič auta, ktorý za nadjazdom zišiel na pravú krajnicu pripájacieho pruhu a začal sa na obchvate otáčať,“ informovala hovorkyňa krajskej polície Mária Linkešová.

Policajti mu navyše namerali v dychu 0,37 mg/l alkoholu, čo je 0,77 promile. Na mieste mu zadržali vodičský preukaz a ďalšiu jazdu mu zakázali. Motorka bola požiarom úplne zničená a škoda bola odhadnutá na 4500 eur. Dopravná nehoda je stále v štádiu vyšetrovania.

Rovnako so zranením skončila včera aj dopravná nehoda osobného auta a mladej, 16-ročnej motocyklisti na skútri Piaggio v Hlohovci. 41-ročný vodič išiel na aute Opel Corsa od ulice Zábranie smerom na Ulicu Hviezdoslavova. Pri vchádzaní do križovatky nedal prednosť vodičke. Podľa predbežnej lekárskej správy utrpela dievčina predbežne ľahké zranenia. Pri dopravnej nehode polícia alkohol nezistila.

„Polícia aj vzhľadom na extrémne počasie upozorňuje vodičov, aby zvýšili opatrnosť na cestách a boli k sebe viac ohľaduplní, tolerantní a na jazdu sa maximálne sústredili,“ uzavrela hovorkyňa.

Zdroj: KR PZ Trnava