Letisku Piešťany sľubujú hangáre za milióny eur

Letisková spoločnosť uzatvorila ďalšiu zmluvu na prenájom plôch vo svojom areáli. Nový investor sa zaviazal, že postaví moderné hangáre a obslužné budovy. V nich vytvorí svoju základňu vrátane administratívneho zázemia.

„V auguste sme oznámili, že na letisko prichádzajú dve zahraničné spoločnosti, ktoré u nás budú servisovať lietadlá. Úspešne sme zavŕšili ďalšiu sériu dlhých a náročných rokovaní. S novým investorom sme sa dohodli, že na letisku postaví hangár a obslužné budovy v hodnote niekoľkých miliónov eur. Pôjde o najväčšiu investíciu do infraštruktúry letiska v ostatných rokoch. Verím, že bude jasným signálom pre ďalších potenciálnych partnerov, že s pokračovaním intenzívneho rozvoja letiska to myslíme vážne,“ uviedol riaditeľ Letiska Piešťany Bohumil Klečák.

Nová zmluva bola podpísaná 18. októbra 2022 symbolicky na krídle lietadla amerického výrobcu Cirrus Aircraft, na ktorom na piešťanské letisko priletel konateľ spoločnosti Aircraft Management Dobroslav Chrobák. Investormi Aircraft Management sú Cirrus Aircraft CZ a BTK GROUP.

„Lietadlá Cirrus si mohli pozrieť už návštevníci tohtoročného Festivalu letectva Piešťany. Prezentovali sme sa aj na premiérovom aerosalóne vrátane makety prúdového Cirrus Jetu. Som veľmi rád, že sme nadviazali na našu dobrú spoluprácu. Naša prítomnosť v Piešťanoch bude trvalá. Postavíme tu nové hangáre so zázemím a zriadime si tu základňu nie len pre naše lietadlá Cirrus, ale aj pre ostatných vo všeobecnom letectve,“ povedal Chrobák s tým, že prvé hangáre budú k dispozícii v lete 2023.

Viac informácií o projekte Airpark Piešťany je dostupných na airpark-piestany.sk.

Zdroj: Tlačová správa – TTSK