Letisko si plánuje zobrať úver 800-tisíc eur

Valné zhromaždenie akciovej spoločnosti dnes odvolalo člena predstavenstva, ktorý nesúhlasil s tým, aby si letisko zobralo úver. Podľa jeho slov ide o skrytý predaj.

Otakara Mikysku, nominanta mesta Piešťany, nahradí v predstavenstve letiskovej spoločnosti Bohumil Klečák. Súhlasili s tým aj zástupcovia ostatných akcionárov, ktorými sú Trnavský samosprávny kraj a ministerstvo dopravy.

Po dnešnom mimoriadnom valnom zhromaždení o tom informovala predsedníčka predstavenstva Anna Mierna.

Otakar Mikyska nesúhlasil s tým, aby si letisko bralo úver. Pre portál PNky.sk povedal, že podľa jeho názoru ide o skrytý predaj.

Úverom vo výške 800-tisíc eur chce spoločnosť refinancovať pôžičky od súkromných osôb a firiem, ktoré si zobrala za predchádzajúceho vedenia.

Anna Mierna dnes povedala, že s komerčnou bankou sú vyrokované výhodnejšie podmienky. Letisko však musí ručiť pozemkami v účtovnej hodnote takmer 2 mil. eur.

„Rokujeme s investormi, nechcem prezrádzať ďalšie podrobnosti. To k čomu sme sa zaviazali, že budeme zvyšovať tržby a znižovať náklady, sa deje. V tomto období máme na stole nejaké obchodné zmluvy, ktoré budeme podpisovať,“ dodala predsedníčka predstavenstva, ale s odvolaním na obchodné tajomstvo podrobnosti nešpecifikovala.

Majoritným akcionárom Letiska Piešťany je Trnavský samosprávny kraj, mesto Piešťany má 22,3 % akcií a ministerstvo dopravy 20,4 %.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič