Letisko má peniaze na prevádzku len do konca februára

Predstavenstvo má v najbližších mesiacoch predložiť plán ďalšieho fungovania letiskovej spoločnosti. Rokovania s potenciálnymi investormi aj naďalej prebiehajú. Letisku však stále chýbajú finančné prostriedky na prevádzku.

Budúcnosť piešťanského letiska je stále neistá. O likvidácii spoločnosti sa na dnešnom mimoriadnom valnom zhromaždení síce nehovorilo, ale dlhoročné finančné problémy pokračujú.

„Dennodenne bojujeme o prežitie letiska a o to, aby sme mali na činnosti súvisiace so zabezpečením personálu a technických opatrení,“ povedal novinárom po dnešnom rokovaní predseda Trnavského samosprávneho kraja Tibor Mikuš, ktorý je zástupcom najväčšieho akcionára.

Ďalej naznačil, že letisku finančne pomáhajú iba kraj a štát. „Okrem nás, ktorí bojujeme za toto letisko, nikto si myšlienku jeho strategického významu pre Slovensko zatiaľ neuvedomuje,“ dodal Tibor Mikuš.

Akcionári sa dnes iba zhodli, že predstavenstvo do konca mája predloží ďalší plán fungovania letiska. Peniaze na prevádzku budú pritom spoločnosti chýbať už v marci.

Rozhovory s potenciálnymi investormi síce prebiehajú, ale doteraz nedospeli ku konkrétnym záverom.

Primátor Miloš Tamajka zopakoval, že piešťanská samospráva je za zachovanie letiska. Prípadnú žiadosť o finančnú podporu zo strany radnice, by museli schváliť mestskí poslanci.

Pripomenul, že Piešťany si voči letisku prestali uplatňovať nárok na daň z nehnuteľnosti, takže táto pohľadávka sa už nebude navyšovať.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič