Kúpele vyzdobia svadobné torty

Šikovné cukrárky, medovnikárky a zručné mamy, ktoré sú čitateľkami časopisu Torty od mamy, sa každoročne stretávajú v piešťanských kúpeľoch na rovnomennom podujatí. Výstava je spojená so súťažou v štyroch kategóriách. Uskutoční sa v sobotu 24. októbra v Kongresovom centre na Kúpeľnom ostrove.

Po minulé roky sa návštevníci spolu s cukrárkami preniesli do sveta rozprávok alebo tvorili a obdivovali sladké výtvory v podobe slovenských výšivok. Tento rok je venovaný téme svadba.
Torta je kráľovnou svadobnej hostiny. Nemusí byť nádherná len vypracovaním, ale môže odrážať osobitý štýl nevesty a ženícha.

Táto téma sa stane hlavným bodom programu výstavy sladkého umenia – jedlé torty, medovníky, kvety, zdobenie, postavičky zaľúbencov, sladké tradície. Opomenuté nebudú na svadobné ručné práce – výšivky, šperky, ozdoby a dary.

„Chceme prezentovať zručnosť, šikovnosť a fantáziu cukrárok, medovníkarok a artmám, ktorá sa tiahne od východu až po západ Slovenska,“ prezradili organizátorky.

Program podujatia:

9:00   Slávnostné otvorenie výstavy
10:00  Skladanie obrúskov s Barborou Kubíkovou
11:00  Módna prehliadka svadobných šiať a ručne maľovaných originálov
12:30  Callebaut a Jožka Zaukolcová – Klasické torty moderne
13:30  Deti a zdobenie medovníkov
14:00  Zrkadlová poleva a karamelová čipka s Petrom SIposom
15:30  Vyhodnotenie výsledkov súťaže a slávnostné odovzdávanie cien
16:15  Ochutnávka svadobných dobrôt

Celodenný program a spoločné sladké dielo:

8:00 – 11:00  Svadobný sladký stôl (Cake bar) – priamo na mieste zhotovenie spoločného sladkého stola, dobroty v jednotnom tóne farieb, maškrty z rôznych kútov Slovenska

9:00 – 19:00  Tvorenie artmám a naničmám

9:00 – 17:00  Kreslenie a hranie dovolené – detský kútik

Text: Tlačová správa SLKP Ilustr. foto: Martin Palkovič

Inzercia