Konkurz na riaditeľku MsKS Piešťany vyhrala Michaela Žažová

Primátor predloží na najbližšie rokovanie zastupiteľstva návrh na vymenovanie novej riaditeľky Mestského kultúrneho strediska Piešťany (MsKS).

Záujem viesť MsKS prejavili štyria ľudia, podľa komisie všetci splnili stanovené kritériá. Na verejné výberové konanie, ktoré sa uskutočnilo 22. novembra v Kine Fontána, prišli tri uchádzačky – Eva Fajmonová, Andrea Hornáková a Michaela Žažová.

Počas dnešného (29. 11.) rokovania mestskej rady primátor Peter Jančovič oznámil, že na základe odporúčania výberovej komisie zastupiteľstvu predloží návrh na vymenovanie Michaely Žažovej.

Úspešná uchádzačka o post riaditeľky MsKS o sebe na verejnej časti výberového konania povedala, že je absolventkou hotelovej akadémie a ekonomickej vysokej školy. Väčšinu profesionálneho života strávila v Slovenských liečebných kúpeľoch Piešťany, kde v roku 1999 zakladala marketingové oddelenie.

Členmi výberovej komisie boli okrem primátora aj mestská poslankyňa Iveta Babičová, riaditeľka Domu umenia Piešťany Edita Bjeloševičová, riaditeľka Mestskej knižnice mesta Piešťan Margita Galová, riaditeľka Elektrárne Piešťany Katarína Hallová a vedúci Odboru personalistiky a miezd Mestského úradu Piešťany Marcel Repáš.

Podľa platnej legislatívy musí primátor predložiť návrh na vymenovanie riaditeľky Mestského kultúrneho strediska Piešťany mestskému zastupiteľstvu. Rokovanie poslancov je naplánované na 9. decembra.

Text a foto: Martin Palkovič