Komentovaná prehliadka Mesto ako galéria je presunutá na nový termín

AKTUALIZOVANÉ (29. 8.  o 6.30 h): Organizátori presunuli podujatie na sobotu 10. septembra. Začiatok je o 15.30 h. Zakúpené vstupenky zostávajú v platnosti na nový termín. Ak vám nový termín nevyhovuje, vstupenku môžete vrátiť.

Na pondelok 29. augusta pripravila oblastná organizácia cestovného ruchu Rezort Piešťany komentovanú prehliadku umeleckých diel umiestnených vo verejnom priestore. Účastníkov bude po piešťanských parkoch sprevádzať kurátorka a galerijná pedagogička Linda Blahová.

Účastníci sa stretnú o 17.00 h pred Domom umenia. Linda Blahová ich oboznámi históriou podujatia Socha piešťanských parkov, ale aj s procesom mapovania umeleckých diel, ktoré vyústilo do vydania knihy Sochy Piešťan: Mesto ako galéria. Publikácia, ktorá vyšla pod hlavičkou občianskeho združenia Čierne diery, bola rýchlo vypredaná.

Aktivity smerujúce k predstaveniu Piešťan ako galérie pod holým nebom minulý rok viedli k návratu monumentálneho diela Alexandra Trizuljaka na oči verejnosti. Pocta IX. symfónii Ludwiga van Beethovena bola polstoročia skrytá, teraz je však opäť súčasťou kúpeľného parku. Jej autor vytvoril aj známe súsošie Milenci umiestnené oproti Kolonádovému mostu a do mestského parku vlani pribudli plastiky, ktoré na dlhodobú zápožičku poskytli mestu Piešťany jeho deti.

Vstupenky na komentovanú prechádzku po piešťanských parkoch sú v predaji online cez web stránku Rezortu Piešťany.