Kollár a Viskupič prídu na letisko aj na Úrad TTSK

Dvaja opoziční politici, ktorí v uplynulých dňoch otvorili tému likvidácie letiska na pôde parlamentu, prídu do Piešťan v piatok 25. novembra. Potom zamieria na Úrad Trnavského samosprávneho kraja.

Boris Kollár (Sme rodina) a Jozef Viskupič (OĽANO-NOVA) dnes prostredníctvom tlakovej správy informovali médiá, že ich cieľom je, aby valné zhromaždenie 29. novembra nerokovalo o likvidácii letiskovej spoločnosti, ale o záchrane.

„Budeme žiadať odpoveď na otázku: Prečo doviedli letisko do krachu? Keď štát dokáže zachraňovať súkromné „váhostavy“, tak by mal rovnakým spôsobom pristupovať k štátnemu majetku,“ povedal Jozef Viskupič.

„Spustila sa veľká lavína odporu proti likvidácii letiska, petíciu už podpísalo viac ako 3 tisíc ľudí. Poslanecký prieskum je jediná možnosť opozičných poslancov, ako bojovať proti likvidácii,“ dodal Boris Kollár.

Predseda Trnavského samosprávneho kraja a šéf predstavenstva spoločnosti Letisko Piešťany Tibor Mikuš začiatkom novembra pre Piešťany TV povedal, že likvidácia spoločnosti by zastavila vznik ďalších pohľadávok. V opačnom prípade by „sme sa mohli dostať do situácie, že veritelia môžu dať návrh na konkurz. Tým pádom veriteľ určuje, kto bude správcom konkurznej podstaty. Tu naopak určujú akcionári, kto bude poverený likvidáciou letiska a kto bude pod dohľadom akcionárov celý proces riadiť.“ Likvidácia spoločnosti pritom podľa jeho slov ešte neznamená likvidáciu letiska.

Text a foto: Martin Palkovič Zdroj: Tlačová správa OĽANO-NOVA, Piešťany TV