Na post trnavského župana bude kandidovať Jozef Viskupič

Súčasný predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) chce koncom októbra tento post obhájiť. Župné voľby sa budú konať spolu s komunálnymi 29. októbra 2022.

„Nechcem dovoliť, aby sme sa v turbulentných časoch odklonili od nastaveného kurzu zveľaďovania a modernizácie nášho kraja. Som veľmi rád, že (v tomto) za mnou stoja zástupcovia širokého spektra demokratických politických strán, samospráv, kultúrneho a spoločenského života či tretieho sektora. Aj s ich podporou znova kandidujem na funkciu trnavského župana,“ napísal Jozef Viskupič na sociálnej sieti Facebook.

Súčasný predseda TTSK kandiduje za koalíciu deviatich politických strán a hnutí (OĽANO, SaS, KDH, Spolu – OD, Občianski demokrati Slovenska, Demokratická strana, Šanca, Za ľudí a Sme rodina) a má aj podporu hnutia Progresívne Slovensko.

Jozef Viskupič je tretím oficiálne známym kandidátom, ktorý sa koncom októbra bude uchádzať o post predsedu TTSK. V júni ohlásili tento zámer aj poslanec Národnej rady SR za ĽSNS Martin Beluský a viacnásobný starosta obce Ratkovce, člen predsedníctva Združenia miest a obcí Slovenska Martin Červenka.

Termín spojených volieb do orgánov samosprávy obcí a krajov stanovil predseda parlamentu Boris Kollár na sobotu 29. októbra 2022.

Text: Martin Palkovič
Foto: Archív zpiešťan.sk