Kde treba merať rýchlosť? Piešťanci odporučili tieto miesta

Polícia vyhodnotila podnety občanov a zostavila zoznam miest, kde bude merať rýchlosť. V okrese Piešťany je to až 10 miest, väčšina z nich je práve v kúpeľnom meste.

V polovici novembra požiadala polícia verejnosť o návrhy miest, kde je treba merať rýchlosť. Práve neprimeraná rýchlosť jazdy je prvou najčastejšou príčinou vzniku smrteľných dopravných nehôd.

„Aj z tohto dôvodu, aby sme prispeli k znižovaniu nehodovosti a následkov dopravných nehôd, sme sa rozhodli pripraviť dopravno-preventívnu akciu zameranú najmä na dodržiavanie najvyššej dovolenej a ustanovenej rýchlosti jazdy v úzkej spolupráci s občanmi,“ uvádza hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR Denisa Baloghová v tlačovej správe.

V období od 10. do 17. novembra 2017 nahlásili občania takmer 450 podnetov a navrhli kontrolovať dodržiavanie predpisov na viac ako 500 miestach. „Využili sme takmer 400 podnetov, tie ďalšie neboli vhodné z hľadiska bezpečnosti pri zastavovaní vozidiel,“ dodáva hovorkyňa.

Vodičov, ktorých v sobotu 25. novembra pristihnú s „ťažkou nohou na plyne“ budú policajti sankcionovať za spáchanie závažného priestupku nekompromisne napriek tomu, že ide o dopravno-preventívnu akciu.


V okrese Piešťany budú merať na týchto miestach:

1.) Moravany n. Váhom, Kostecká ulica, vjazd od obce Ducové, smerom k uliciam Sadová, Pálenická.

2.) Piešťany. Teplická ulica, v okolí Kaplnky Sedembolestnej Panny Márie.

3.) Piešťany, Krajisnká cesta, priechody pre chodcov pri autobusových zastávkach neďaleko TSÚ

4.) Piešťany, Staničná ulica

5.) Piešťany, Teplická ulica, od baru LoLoco smerom k stanici

6.) Piešťany, Ulica. A. Hlinku, od Kocky smerom k stanici

7.) Piešťany, Hollého ulica, pri odbočke na Hviezdoslavovu ulicu

8.) Piešťany, Ulica Dominika Tatarku, pri obchode Car Center

9.) Dubovany, výjazd na Madunice

10.) Veľké Kostoľany, Trnavská cesta


Zdroj: Prezídium PZ SR