Investor: Postavíme bazén za pozemok

Vedenie mesta oslovil zástupca firmy, ktorá je ochotná v Piešťanoch postaviť krytý plavecký bazén prioritne určený pre obyvateľov. Rozpočet samosprávy by to nemalo zaťažiť, musí iba poskytnúť pozemok na prenájom.

Poslancom a primátorovi takýto zámer na dnešnom zasadnutí zastupiteľstva prezentoval zástupca spoločnosti Progres 24 Oskar Gaál. „Celý tento projekt vychádza z nedostatku plaveckých dráh na bežné používanie pre občanov mesta. Je to projekt na kľúč. Nepožadujeme nič, okrem pozemku. Ten by sme si prenajali na nejakú dobu, začneme stavať a stavbu založíme v prospech komerčnej banky, ktorá by to zafinancovala.“

Náklady na 5 dráhový a 25 m dlhý krytý plavecký bazén a wellness priestor odhadol na 2,5 mil. eur. Realizácia by mohla podľa jeho slov trvať jeden rok od nadobudnutia stavebného povolenia.

O možnosť, aby mohol Oskar Gaál na mestskom zastupiteľstve vystúpiť, požiadal poslanec Ján Jánošík. Všetci jeho kolegovia po predstavení projektu takýto zámer jednohlasne privítali.
Zhodli sa, že investorovi ponúknu priestor pri futbalovom štadióne, ktorý rozlohou vysoko presahuje požadovaných 4-tisíc m2. Po diskusii primátorovi odporučili, aby so zástupcami firmy rokoval o výstavbe krytej plavárne práve na tomto pozemku.

Oskar Gaál ďalej povedal, že výška vstupného predbežne odhadujú na priemerne 2,5 eur. Podľa ich plánov bude ráno bazén určený na kondičné plávanie, potom ho majú využívať žiaci základných škôl, popoludní športové kluby a následne verejnosť. Žiadna skupina však nebude mať bazén zadarmo.

„Najväčší problém je, že súčasné bazény sú postavené tak, že sa nedajú komerčne prevádzkovať,“ dodal zástupca investora s tým, že tento projekt nemá byť stratový. Predbežný návrh počíta s hĺbku vody od 1,2 do 1,6 m a piatimi dráhami.

Oskar Gaál však prisľúbil, že základný model môžu prispôsobiť konkrétnym požiadavkám mesta. Poslanci by chceli, aby krytý bazén využívali aj vodnopólisti. V takom prípade je potrebné, aby bol hlbší a širší.

Spoločnosť, ktorú zastupuje, rokuje o podobných projektoch aj so samosprávami v Novom Meste nad Váhom a Karlovej Vsi.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič


Mestská plaváreň v číslach:

– kapacita plavárne asi 40 osôb/1 h

– kapacita wellness asi 40 osôb/3 h

– doba realizácie asi 1 rok od stavebného povolenia

– investícia asi 2 500 000 eur bez DPH

Bazénová hala:

– 25 m dlhý plavecký bazén

– detský relaxačný bazén

Wellness priestor:

– bar

– suchá, parná, infra sauna

– ochladzovací bazén

– vírivka

– kneippov kúpeľ

– ležadlová zóna

Zdroj: prezentácia spoločnosti Progres 24


Inzercia