Iniciatíva občanov zabrala, parkovisko na kúsku zelene nepostavia

Tucet parkovacích miest vo vnútrobloku ulíc Winterova a Royova radnica stavať nebude. Na dnešnom zasadnutí poslancov o tom bez uvedenia ďalších podrobností informoval viceprimátor Martin Valo.

Malé parkovisko malo nahradiť časť zelene, ktorá je súčasťou sídliska Stred. Proti tomuto zámeru sa postavili obyvatelia okolitých domov aj ďalší Piešťanci.

Petíciu podľa jedného z jej iniciátorov Rudolfa Hodúla podpísalo 450 ľudí. Ešte pred jeho dnešným vystúpením na dnešnom zastupiteľstve viceprimátor Martin Valo povedal: „Táto investičná akcia sa nebude realizovať.“ Dodal, že poslanci o použití finančných prostriedkov určených na toto parkovisko, rozhodnú na najbližšom rokovaní.

Projekt výstavby dvanástich parkovacích miest vlani prešiel komisiou pre životné prostredie a poslanci zaradili peniaze na tento účel aj do rozpočtu na tento rok. Malo to byť na základe požiadavky obyvateľov okolitých domov. Podľa predsedu komisie Petra Jancoviča boli jej členovia zavádzaní.

V centre je dlhodobo nedostatok parkovacích miest.

Časť parkoviska by bola financovaná z darov od miestnych podnikateľov, ktorých povinnosťou je pri nových prevádzkach stavať aj miesta pre autá.

Text: Martin Palkovič