Ihrisko Inčučuna bude mať novú podobu

Totem, ktorý je dominantou ihriska na Potočnej ulici v Piešťanoch už vyše 50 rokov, premiestnia. Mesto má na rekonštrukciu v tohtoročnom rozpočte vyhradených 115-tisíc eur.

„Na detskom ihrisku Inčučuna sa v tejto fáze odstraňujú pozostatky starého oplotenia a realizuje sa nové oplotenie. Súčasťou prác je aj osadenie novej dvojkrídlovej a jednokrídlovej brány, demontáž a znovuosadenie totemu do centrálnej časti ihriska,“ informuje radnica prostredníctvom svojej web stránky.

Za uvedené práce zaplatí piešťanskej firme Statikstav 33 275 eur. Podľa zverejnenej zmluvy majú byť hotové do 18. júna 2021.

V ďalšej fáze rekonštrukcie obľúbeného ihriska pribudnú v areáli nové hracie prvky. Tie doterajšie nevyhovovali bezpečnostným kritériám, v polovici augusta 2020 ich preto pracovníci Služieb mesta Piešťany odstránili. Následne zmizol aj drevený plot. Ľudia sa preto obávali, že obľúbené ihrisko je navždy zrušené.

Inčučunu otvorili už koncom 60. rokov 20. storočia, v čase popularity kníh a filmov, ktorých hrdinom bol apačský náčelník Winnetou. Dominantou ihriska je odvtedy totem s podobizňou indiána.

Text: Martin Palkovič Foto: FB/Piešťany-History, pridala Edita Mokrá