Hoteláci budú súťažiť o Piešťanský pohár Ľudovíta Wintera

V priestoroch Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera sa každoročne stretávajú mladí ľudia z celého Slovenska a Českej republiky na súťaži, ktorá sa doteraz volala Mladý somelier. Tento rok však pribudnú aj ďalšie disciplíny a súťaž bude mať názov Piešťanský pohár Ľudovíta Wintera.

Podujatie je určené pre študentov, ktorí sa venujú gastronómii a príbuzným odborom. Okrem Mladého someliera sú ďalšími disciplínami pre tento školský rok aj Slovak Barista Cup Junior, Junior Tea Tender a Junior Chocolatier.

Súťaž Mladý Somelier garantuje prof. Fedor Malík, význanný enológ SR a je už tradičnou súťažou.

Slovak Barista Cup Junior je súčasťou celoročnej súťaže Academy of Coffe a víťaz vyhráva zaujímavú stáž do Brazílie.

„Jedinými súťažami svojho druhu na Slovensku sú súťaže Junior Chocolatier a Junior Tea Tender, ktoré pripravujeme s garanciou skutočných profesionálov. Junior Chocolatier so spoločnosťou Lyra a svetovo uznávaným chocolatierom Karolom Stýblom a Junior Tea Tender v Čajovňou dobrých ľudí z Nitry – manželmi Ondejčíkovcami,“ informoval riaditeľ hotelovej akadémie Ladislav Blaškovič.

Piešťanský pohár Ľudovíta Wintera sa uskutoční v utorok 11. apríla. V priestoroch školy budú v tento deň prebiehať aj ukážky gastronomických  zručností a príprava veľkonočných tabúľ.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič