Piešťany súťažia o športovisko so stenou na lezenie a rampou pre skateboardy

Radnica sa zapojila do výzvy spoločnosti Kaufland o súťaž na výstavbu voľnočasovej-oddychovej zóny.

„Cieľom projektu je dostať tínedžerov od počítačov, tabletov či mobilov opäť von a najlepšie aj s partiou kamarátov, s ktorými môžu aktívne relaxovať. Na modernom a atraktívnom mieste na čerstvom vzduchu nájdu kopu príležitostí na športové aktivity – môžu si zajazdiť na skateboardoch, zahrať si streetball, ping pong, vyskúšať si svoje schopnosti na lezeckej stene či zacvičiť si na workoutovej konštrukcii. Taktiež nebudú chýbať lavičky na sedenie a trávnatá plocha pre piknik,“ uvádza na svojej web stránke piešťanská radnica, ktorá o zapojení sa do projektu K Park informovala.

Na výzvu reagovalo 36 miest a mestských častí. Športový areál získa na základe hlasovania verejnosti sedem z nich. Počet odovzdaných hlasov sa prepočíta na počet obyvateľov, takže menšie samosprávy nebudú znevýhodnené.

Hlasovanie prostredníctvom web stránky kauflandpark.sk sa začína 6. januára a potrvá do 16. februára. Zoznam víťazných miest zverejnia organizátori súťaže 17. februára. Lokalitu, kde športovisko v prípade úspechu vznikne, piešťanská radnica zatiaľ nezverejnila.

Text: Martin Palkovič

Zdroj: piestany.sk

Grafika: kauflandpark.sk