Hokej: Havrani by na domácom ľade mohli začať trénovať budúci týždeň

Dodávateľská firma finišuje s opravou strojovne zimného štadióna. Chladiace zariadenie bude čoskoro pripravené, výroba ľadu potrvá v aktuálnych horúčavách asi tri dni.

Na čiastočnú rekonštrukciu strojovne zimného štadióna vyhradili poslanci z mestského rozpočtu 120-tisíc eur. Približne polovicu tejto sumy tvorili náklady na kompresor, ktorý bolo treba vymeniť. Dnes už bolo toto zariadenie na svojom mieste.

V súčasnosti je ľadová plocha chladená nepriamo. Podľa zástupcov firmy Frost Service, ktorá dodáva chladiace zariadenia zimných štadiónov, dosahuje úspora pri priamom chladení 50 %.

Na túto technológiu by mohol piešťanský zimný štadión prejsť v nasledujúcich rokoch. Okrem technologickej časti strojovne by ri zmene spôsobu chladenia museli byť vymenené aj chladiace trubice pod ľadovou plochou. Cena rekonštrukcie v tomto rozsahu je približne 700-tisíc eur.

Od poslednej investície do chladenia zimného štadióna ubehlo 15 rokov. Náklady v hodnote 18 mil. korún (597-tisíc eur) vtedy pokryl Slovenský zväz ľadového hokeja.

Hokejový klub ŠHK 37 Piešťany dnes na svojej web stránke informoval, že po štvrtkovom zápase proti Pavlodaru sa tréneri Leo Gudas s Jozefom Krišákom rozhodli zúžiť káder. V príprave na extraligu končia Rus Yegor Grishatov a dvaja piešťanskí odchovanci Andrej Mrázik a Martin Žitňanský.

Text a foto: Martin Palkovič