Hádzanárov čaká posledný zápas, s výsledkom sezóny sú spokojní

Po minuloročnom víťazstve v 1. lige, končia tentoraz hádzanári MHK Piešťany na druhom mieste. V nedeľu 21. mája 2017 o 17.00 h nastúpia v telocvični Gymnázia P. de Coubertina na posledný zápas proti Martinu. Jeho výsledok už poradie v tabuľke nezmení.

Piešťany sú aktuálne druhé v tabuľke, na Stupavu strácajú tri body. Aj preto nemajú víťazstvom v poslednom zápase sezóny šancu poradie zmeniť vo svoj prospech. Pôjde však o atraktívne stretnutie tímov, ktoré patria medzi najlepšie v 1. slovenskej lige.

Tréner Martin Nedorost končiacu sa sezónu hodnotí pozitívne: „Chceli sme vyhrať, ale Stupava mala lepší záver, podobne ako my minulý rok. Zápas, ktorý sme naposledy hrali u nich, bol jedným z najnekvalitnejších v celej sezóne. Skončiť na druhom mieste v podmienkach v akých pracujeme, nie je žiadne sklamanie.“

Piešťany, ale ani Stupava do vyššej súťaže nepostupujú. Projekt spoločnej česko-slovenskej ligy nevyšiel, MHK preto zostáva v 1. lige. „Tento raz sa nehralo o postup, ale o víťazstvo v lige,“ vysvetľuje tréner.
Piešťanskí hádzanári podľa jeho slov začínajú pracovať s deťmi, aby vychovávali svojich nasledovníkov.

„Aj v nasledujúcej sezóne máme ambíciu hrať špičku 1. ligy,“ uzavrel Martin Nedorost.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič