Hádzaná: Druhý súťažný víkend – opäť ťažkí súperi

V sobotu 17. septembra 2022 privítali družstvá starších žiačok a mladších žiakov MHK Piešťčany favoritov súťaže. Rovnako mladšie žiačky mali za súpera veľmi kvalitné družstvo z D. Stredy. Dorastenky potvrdili svoju výkonnosť proti súperovi z Topoľníkov.

Staršie žiačky privítali v 2. kole majstrovstiev kraja družstvo Dunajskej Stredy A.
MHK Piešťany – DAC Dunajská Streda A 26:32 (18:20)

Od začiatku bol zápas vyrovnaný a obidve družstvá sa striedali vo vedení. Družstvá chceli hrať rýchlu modernú hádzanú. Domáce hráčky sa presadzovali trpezlivou hrou v útoku a dostali minuloročného víťaza ligy pod tlak – do 10. minúty bol stav vyrovnaný 7:7. Potom si Piešťany po viacerých úspešných zákrokoch Barlovej a spolupráci Brandhuber – Kopálová vytvorili v 15. minúte trojgólový náskok 12:9. Po oddychovom čase v 17. minúte domáce viedli 14:11. Dunajská Streda trestala chyby v rozohrávke a rýchlo otočila na 15:16. Záver polčasu lepšie zvládla Dunajská Streda a vyhrala ho 18:20.

V druhom polčase obe družstvá zlepšili obranu a bolo vidieť väčšie skúsenosti hostí – trestali každú jednu chybu domácich v rozohrávke gólom z protiútoku a postupne navyšovali skóre vo svoj prospech na konečných 26:32.  Domáce si však za predvedený bojovný výkon proti lídrovi súťaže zaslúžili bodovať.

Zhodnotenie trénera : Proti favoritovi súťaže sme podali dobrý výkon, škoda, že to nestačilo na body. Doplatili sme možno na technické chyby a straty lôpt prihrávkami. Dunajská Streda to trestala gólmi z protiútokov. Dobrý výkon podala v bránke Barlová. Škoda, že sa nám v druhom polčase nepodarilo dostať súpera viac pod tlak. Dievčatá podali bojovný výkon počas celého zápasu. Takéto ťažké zápasy by sme potrebovali hrať častejšie, aby sme napredovali.

Zostava žiačky MHK Piešťany: Barlová, Mydlová- Brandhuber 8, Kopálová 12, Noskovičová 2, Dorošová, Bachňáková 3, Blašková L., Žažová ,  Maslíková, Rašlová, Rubalová, Moravčíková 1.

Mladšie žiačky privítali v 2. kole majstrovstiev kraja družstvo Dunajskej Stredy A.
MHK Piešťany – DAC Dunajská Streda A 23:10 (9:6)

Dorastenky privítali v 1. kole 1. regionálnej lige dorasteniek  družstvo Topoľníkov.
MHK Piešťany – Topoľníky  36:24 (16:9)

Dievčatá v prvom zápase sezóny privítali nováčika z Topoľníkov. Začiatok zápasu bol opatrný z obidvoch strán. Skóre v 1. minúte otvorila Zigová. Na obidvoch stranách dobre chytali brankárky.  Barlová prvý krát inkasovala až v 9.minúte  na 3:1. Domáce hráčky sa ťažko presadzovali proti zatiahnutej obrane hostí. Presadzovali sa najmä po spolupráci celého útoku z ľavého krídla, kde Kopálová strelila šesť gólov a z pravého krídla, kde Blašková vsietila dva góly. Postupne sa začali presadzovať aj ostatné domáce hráčky a skóre narastalo v prospech Piešťan na polčasových 16:9. V druhom polčase sa do brány postavila Múčková a od 15. minúty Mydlová. Obe viacerými zákrokmi podržali domáce družstvo. V útoku si schuti zahrali skoro všetky hráčky. Počas celého druhého polčasu si hrali domáce svoju hru a postupne si navyšovali náskok až na konečných  36:24.

Zhodnotenie trénera : Prvý zápas bol plný očakávaní. Chceli sme ho však vyhrať. Dobrý výkon sme podali v obrane, kde fungovala spolupráca najmä v strede ( Miklušáková a Brandhuber ). Za obranou zachytali všetky tri brankárky. V druhom polčase bolo vidieť, že sa už bavili hádzanou. Začiatok zápasu bol síce kostrbatý, ale verím, že sa ešte prejaví dobrá letná príprava a postupne sa bude naša hra zlepšovať. Podali sme kolektívny výkon, ktorý musel baviť divákov. Treba pochváliť všetky hráčky za  ich výkon.

Zostava dorastenky MHK Piešťany : Barlová, Mydlová, Múčková- Brandhuber 12, Kopálová 7, Noskovičová ,  Bachňáková 1, Blašková L. 2, Šnajdárová 7,  Samuhelová 1, Miklušáková 1, Zigová 5, Moravčíková

Mladší žiaci privítali v 2. kole majstrovstiev kraja družstvo zo Šale.
MHK Piešťany – Šaľa  21:22 (10:14)

Zhodnotenie zápasu trénerkou : Prvé minúty zápasu sme začali hrať dobre. Hra bola vyrovnaná až do 14. minúty, kedy bolo skóre 9:9. Žiaľ, potom prišiel útlm a v obrane sme hrali zle. Súper nám utiekol na polčasových 10:14. No na druhý polčas sme sa pozbierali a „zapli vrtule“, kde sme dokázali vyrovnať. No žiaľ, už sme nemali dosť času, aby sme dokázali otočiť výsledok. Zvlášť musím pochváliť brankára Martina Greifa, ktorý chytil všetko, čo sa dalo, Janka Soldána, Jakuba Mydla a Tobiasa Branhubera, ktorí druhý polčas „zamakali“ a výsledok dokázali takmer otočiť.

Zostava žiaci MHK Piešťany : Greif – Hudák, Soldán 2, Antal, Fuska M. 2, Nedorost 5, Mydlo 5, Brandhuber 7.

Zdroj: MHK Piešťany