Hádzaná: Mladšie žiačky MHK Piešťany s polovičným ziskom bodov.

Mladšie žiačky MHK Piešťany odohrali v sobotu 24.9.2022 zápas so Sereďou a v sobotu 8.10.2022 s Topoľníkmi. So Sereďou prehrali, ale chuť si napravili výhrou nad Topoľníkmi.

Výsledky 3. a 4. kola mladších žiačok krajských majstrovstiev
MHK PN – Slávia Sereď: 14 : 17 ( 8 : 13 )
MHK PN – Topoľníky: 24 : 9 ( 11 : 5 )

Vyjadrenie trénera mladších žiačok Ochotnického: „So Sereďou sme odohrali slabší prvý polčas. Po prvom polčase začali dievčatá oveľa lepšie brániť no v útoku to mali dievčatá tiež ťažké lebo aj súper veľmi dobre bránil. Veľmi sa mi páčilo, že dievčatá po polčase nesklonili hlavu a mali v sebe odhodlanie ešte niečo so zápasom spraviť. Toto nám chýbalo v minulých zápasoch, kde sme väčšinou za nepriaznivého stavu sklonili hlavu a už len dohrávali zápas. Teraz sa dievčatá hecovali a pomáhali si ako to len išlo. Dokonca 3 minúty pred koncom sme dotiahli súpera na rozdiel jedného gólu a to na 14:15. Bohužiaľ na úplne zvrátenie to nestačilo. Nevadí aspoň sme sa naučili, že treba bojovať od prvej sekundy zápasu a nie až od polovice zápasu. Zápas s Topoľníkmi sme hrali veľmi dobre a nie kvôli tomu, že súper sa ešte veľa vecí učí ale kvôli tomu, že sme konečne hrali tak „hádzanársky“. Že tam bolo veľmi veľa pekných hádzanárskych prvkov. Dievčatá už riešili rôzne hádzanárske situácie správne a spravili sme veľmi málo nevynútených technických chýb. Preto nie je až tak dôležitý ten výsledok ale dôležitý je náš herný prejav v tomto zápase.“

8. október Staršie žiačky privítali v 4. kole majstrovstiev kraja družstvo Topoľníkov.
MHK Piešťany – Topoľníky 36:24 (17:13)

Od začiatku sa presadzovali útoky nad obranami a počet gólov rýchlo narastal na oboch stranách. Domáce hráčky skúšali počas celého zápasu vysunutú obranu, ktorá nie vždy fungovala. V 6. min. bol stav 5:4 a viacerými peknými zákrokmi sa v bránke predviedla Mydlová a domáce v 10. min. odskočili na 9:5. Tento náskok sme si udržiavali až do záveru polčasu. Hostkám sa po dvoch nepremenených sedmičkách domácich podarilo  v 23. min. znížiť na 15:13, ale záver polčasu zvládli hráčky Piešťan a vyhrali ho 17:13.

V druhom polčase pokračovali Piešťany v ofenzívnej obrane, z ktorej vyrážali do rýchlych protiútokov, ale aj v nej boli veľké medzery, ktoré dokázali hostky využívať na strelenie gólu. Domáce pomaly navyšovali svoj náskok. Postupne sa prestriedali všetky hráčky a obe brankárky. V záver pochytala Múčková viacero šancí súpera a tak domáce hráčky nakoniec vyhrali 36:24.

Zhodnotenie trénera: Topoľníky prišli s cieľom bodovať. Dnes sme skúšali vysunutú obranu, pri ktorej sme získali viacero lôpt najmä v druhom polčase. Zatiaľ sa ju len učíme a dievčatá v snahe prerušiť hru ešte často zbytočne faulujú, za čo sme dnes pykali vylúčeniami a sedemmetrovými hodmi. V útoku sme si vytvárali šance po spolupráci celého útoku. Dnes sa opäť dievčatá bavili hádzanou a bolo vidieť aká sú výborná partia. Najbližšie cestujeme do Lehníc.

Zostava žiačky MHK Piešťany: Múčková, Mydlová – Barlová 3, Kopálová 10, Noskovičová 5, Dorošová, Bachňáková 11, Blašková L.4, Žažová, Maslíková, Rašlová, Rubalová, Moravčíková 3, Grosmannová.

Dorastenky MHK Piešťany po 4 kolách na čele tabuľky
Dorastenky cestovali v 4. kole 1. regionálnej ligy dorasteniek  do Šurian.
Šurany – MHK Piešťany  27:30 (10:15)

Od začiatku zápasu obe družstvá dobre bránili. Hráčky Piešťan vyrážali do rýchlych protiútokov a v 7. min. viedli 1:3. Domácim sa podarilo vyrovnať v 15. min. na 5:5. Piešťany odskočili sériou štyroch gólov v 19. min. na 5: 9 a po ďalšej štvorgólovej sérii už hostky z Piešťan odskočili na 7:13. Domácim sa  podarilo upraviť na polčasových 10:15 gólom v poslednej sekunde. Piešťany gólovo ťahali najmä päť gólové strelkyne Brandhuber a Samuhelová.

Druhý polčas sa hra zrýchlila a padalo viacej gólov. Domácim sa podaril nástup do druhého polčasu a tromi gólmi znížili na 13:15. Piešťany si postupne umnou hrou v útoku do 43. min. vybudovali päť gólový náskok 17:22. Domáce však stále bojovali o víťazstvo a potrestali chvíľkovú nepozornosť v hre Piešťan a v 45. min. znížili na 20:22.  Dvojgólový náskok sme si udržiavali až do 50. min. 22:24 a keď sme pri oslabení o vylúčenú Blaškovú strelili dva góly, odskočili sme na 24:29 v 57. min. V závere sme už len dovolili pri oslabení o Šnajdárovú domácim kozmeticky upraviť výsledok na 27:30. V druhom polčase sa strelecky presadili Brandhuber so 4 gólmi a Zigová, Miklušaková a Šnajdárová po 3.

Zhodnotenie trénera: Do Šurian sme išli s cieľom pokračovať v dobrej hre z predchádzajúcich zápasov. Od začiatku nám výborne fungovala obrana, za ktorou spoľahlivo chytala Barlová. Trpezlivou hrou v útoku sme postupne navyšovali náskok. Škoda gólu v poslednej sekunde, ten brankárku Barlovú rozhodil a aj na začiatku druhého polčasu dostala nešťastné góly.  Tak ju uspečne zaskočila Mydlová a viacerými zákrokmi podržala a pomohla, aby sa celé družstvo ukľudnilo a začalo si znova veriť. V závere potom Barlová chytila sedmičku a zápas úspešne dochytala. Bolo vidieť ako hráme koektívne – keď dnes nešla streľba Kopálovej, tak ju zaskočila či už Samuhelová alebo Miklušaková a najmä v druhom polčase Zigová. Dôležité goly dávala Šnajdárová. Podali sme kolektívny výkon najmä v obrane, kde si doslovne dievčatá pomáhali jedna za druhú a kúskovali hru Šurian. Najbližšie nás čaká doma družstvo Partizánskeho v piatok o 18:30 na gymnáziu.

Zostava dorastenky MHK Piešťany: Barlová, Mydlová – Brandhuber 9, Kopálová 2, Noskovičová, Blašková L. 1, Šnajdárová 5,  Samuhelová 6, Miklušáková 4, Zigová 3, Moravčíková.

Tabuľku nájdete na tejto adrese.

Text a foto: Martin Nedorost