Hádzaná: Prípravkári MHK Piešťany skončili na majstrovstvách Slovenska na 5. mieste

Prípravkári MHK Piešťany sa cez víkend zúčastnili na majstrovstvách Slovenska v Žiline v minihádzanej. V zápasoch hraných na 15 minút so štyrmi hráčmi v poli plus brankár.

V piatok sa postupne stretli so Žilinou a po začiatočných „oťukávaniach“ si postupne zahrali všetci hráči a v bráne sa vymenili obaja brankári. Zápas sme vyhrali 24:6. Na druhý zápas Piešťany nastúpili proti Stupave B a po kolektívnom výkone sme ju zdolali 26:16. V sobotu zo zostavy vypadol pre chorobu Antal a družstvo sa muselo vysporiadať s jeho absenciou. Hralo viac kolektívne a všetci bojovali, čo im sily stačili. Strelecky sa presadzoval hlavne Brandhuber.

V zápase proti Trebišovu, proti fyzicky zdatnejším súperom, podali všetci hráči výborný výkon. Hráči Piešťan využili svoju techniku a vyhrali 14:11. V zápase proti Cíferu išlo o prvenstvo v skupine. Dlho bolo skóre vyrovnané. V hre Piešťan sa vystriedali všetci hráči a Cíferčania hrali v základnej zostave. Nakoniec sme v dobrom zápase podľahli 17:23.

V zápase proti Sencu si zahrali všetci hráči družstva. Brandhuber zostal na lavičke, aby nabral sily do ďalších bojov, a aj napriek tomu sme zdolali Senec hladko 16:3. V poslednom zápase v skupine reprezentanti Piešťan nastúpili v súboji o 2. miesto proti Modre. Obaja brankári dobre zachytali a v útoku sa presadzovali všetci hráči. Nakoniec sme zdolali Modru vysoko 20:12 a v skupine sme obsadili 2. miesto s 10 bodmi.

Vo štvrťfinále sa vrátil Antal a v súboji o postup proti Stupave sme boli od začiatku lepším družstvom. Neustále sme viedli o tri –štyri góly, avšak po prísnom vylúčení Brandhubera začala Stupava postupne znižovať náskok Piešťan a sekundu pred koncom sa podarilo Stupave vyrovnať. V sedmičkovej lotérii Antal nedal a Stupavčan prestrelil Nedorosta v bránke. Naši najmenší hádzanári tak vypili kalich horkosti až do dna a prehrali v zápase, v ktorom boli počas troch štvrtín zápasu jasne lepším družstvom.

Počas celého turnaja sme hrali peknú hádzanú. V Žiline sme zanechali veľmi dobrý dojem a viacerí tréneri nás chválili za predvedenú hru. Bohužiaľ víťaz môže byť len jeden a my sme prehrali len s víťazom celého turnaja a remizovali s finalistom, s ktorým sme nešťastne vypadli. Malou náplasťou môže byť skutočnosť, že najlepším strelcom turnaja bol práve náš Brandhuber.

Na turnaji MHK Piešťany reprezentovali: Švorcová, Vavrincová, Antal, Brandhuber, Nedorost, Šintál, Urban a Ertl.

Text a foto: Martin Nedorost