Hádzaná: Piešťany porazili aj lídra tabuľky

Hráči MHK Piešťany vrátili Martinčanom prehru z 3. kola, keď ich v nedeľu na domácej palubovke porazili 29:27. Piešťancom aktuálne patrí tretie miesto v tabuľke, druhá je Stupava a prvý Martin.

Pre hráčov MHK bol nedeľný duel fyzicky aj psychicky náročný. Hrali pod tlakom a najmä v prvom polčase sa im nedarilo strieľať góly aj vďaka tvrdej obrane hostí. Obe mužstvá zaznamenali vyšší počet bodov až v závere prvého polčasu.

Až v druhej polovici domáci zlepšili obranu, z ktorej vyrážali do protiútokov. To podľa trénera MHK Piešťany Martina Nedorosta rozhodlo celý zápas.

„Od začiatku sme vedeli, že Martinčanie nie sú lídrami súťaže náhodou,“ zhodnotil tréner a dodal: „Na palubovk sa postupne dostali všetci hráči a prispeli k zaslúženému víťazstvu. Získali sme dva ťažko vybojované body zaručujúce na jar boj v prvej štvorke. Chalani splnil predsezónny cieľ a v ostatných zápasoch sa budeme pripravovať na nadstavbu. Teší nás to najmä kvôli našim verným fanúšikom.“

V ďalšom kole hostia Piešťany Kolárovo. Zápas začína v nedeľu 3. decembra o 16.00 h v telocvični Gymnázia P. de Coubertina.

Text: MHK Piešťany Foto: Marek Bučko