Hádzaná: Muži nestačili na Levoču, v sobotu ich čaká ďalší domáci zápas

Muži MHK Piešťany chceli získať prvé body jarnej časti sezóny, ale v sobotu 2. apríla na súperov zo Slovana Levoča nestačili. Ich ďalší domáci zápas je naplánovaný na 9. apríla. V športovej hale Gymnázia Pierra de Coubertina privítajú hádzanárov z Kolárova.

Muži
MHK Piešťany – Slovan Levoča 27:31 /13:16/

V dohrávke 15. kola hostili Piešťany hráčov Levoče. Domáci chceli zabojovať o prvé body na jar, avšak hostia boli od začiatku zápasu neustále v jednogólovom vedení, keď ťažili z tvrdej pohyblivej obrany s jedným vysunutým hráčom a technických chýb domácich. Domáci išli do vedenia prvý krát v 7. min. po góle Nedorosta, no opäť sa nevyhli chybám v obrane a v útoku. Obe družstvá sa striedali vo vední, pričom v 22. min. Matejovič prinavrátil vedenie na stranu domácich na 12:11. V závere prvého polčasu po technických chybách a stratách lôpt zakladali hostia rýchle protiútoky a vytvorili si rozhodujúci náskok na polčasových 13:16.

V druhom polčase začali domáci aktívne, ale znova inkasovali dva rýchle góly na 13:18. Domáci sa neustále snažili bojovať a znížili v 39. min. na 19:21. Pri vylúčení Stana a následných stratách lôpt hostia viedli v 45. min. 19:25 a 47. min. 20:27. Domáci sa ešte skúsili vrátiť do zápasu a v 53. min znížili na 24:28. V 54. min. za faul dostal červenú kartu Sedláček a za následné protesty si vyslúžil ešte ďalšie 2 min. vylúčenie. V štvorminútovej presilovke si Levoča už výsledok postrážila a nesie si dva body z Piešťan.

Zostava MHK : Pista , Drlička – Ondrejička 1, Matejovič 3, Sedláček 4, Majerník 6, Schuchmann, Vlado 5, Stano 2, Nedorost 1, Soldán 1, Jakubík 4, Moravčík.


Dorastenky
MHK Piešťany – Slávia Sereď 43:35 /20:13/

Do zápasu tabuľkových susedov lepšie vstúpili Piešťany a Brandhuber v 2. min. otvorila skóre zápasu. Hostkám sa až do 10. min. podarilo vždy vyrovnať ( naposledy 5:5), ale v 13. min. odskočili domáce na 8:5. Tento mierny náskok domácim hráčkam vydržal do 15. min. 9:7. Piešťanky zlepšili obranu a niekoľko výborných zákrokov predviedla Barlová, takže v 21. min. viedli domáce 15:7. Tento úsek hry bol pre vývoj zápasu rozhodujúci a až do konca polčasu sme si udržiavali náskok na polčasových 20:13.
V druhom polčase začala Sereď osobne brániť Brandhuber a Šnajdárovú. Hra sa preto zrýchlila na obidvoch stranách. Piešťany využívali veľa priestoru, ktorý vznikol v obrane hostí a na dve tri prihrávky si vytvárali gólové šance. Naopak Sereď trestala každú chybu v rozohrávke na rýchly protiútok. Po dvoch vylúčeniach domácich Sereď znížila v 35. min. na 23:17. Domáce sa ale dobrou obranou dokázali ubrániť – hlavne obe strelkyne hostí. Následne sme vyrážali do protiútokov a v 41. min. sme viedli 31:19. Tento náskok sme si udržiavali až do 50. min. kedy bol stav na svetelnej tabuli 37:24 . Sereď osobnou obranou – najmä pri našich vylúčeniach a chybách v rozohrávke – znížila v 52. min. na 38:29. Domáce si však záver zápasu ustrážili a dosiahli ďalšie cenné víťazstvo v tejto kategórii. Dievčatá najbližšie hostia doma Bánovce nad Bebravou 23.4.2022 o 9:45.

Zhodnotenie trénera: V zápase bohatom na góly nám vyšiel zámer s osobným bránením najlepšej hráčky Serede, naopak my sme sa v prvom polčase vysporiadali s osobným bránením Brandhuber, čo nám nedovolilo hrať v útoku kombinačne. Vysporiadali sme sa aj s tvrdou hrou súpera, ktorú sme trestali gólmi po fauloch zo 7 m. hodov. V útoku sme ťažili zo spolupráce Šnajdárová – Kopálová. V druhom polčase sa hra zrýchlila a v otvorenej obrane súpera sa strelecky presadzovali Brandhuber, Múčková a Kopálová. V obrane výborne bránili Samuhelová, Zigová a Miklušáková. Som rád, že sme zvládli tento náročný zápas a ubránili dve ostré spojky súpera, pričom najlepšia hráčka súpera sa presadzovala najmä v druhom polčase z protiútokov po našich chybách. O víťazstve rozhodol náš kolektívny výkon, keď všetky hráčky si navzájom pomáhali a tešili sa z každého gólu. Bol to fyzicky náročný zápas.
Zostava: Múčková N., Barlová – Múčková S. 5, Zigová 3, Miklušáková 1, Samuhelová 2 , Bachňáková, Brandhuber 18, Noskovičová, Šnajdárová 7, Moravčíková, Kopálová 7

Text: Martin Nedorost