Futbalového fanúšika z Vrbového a jeho kamarátov stíhajú za lúpež a krádež

Policajti z Dunajskej Stredy obvinili šesticu prívržencov trnavského futbalového klubu za to, že prepadli posádku osobného auto počas cesty na zápas medzi FC DAC 1904 Dunajská Streda a Spartak Trnava.

Celý incident sa odohral pred nedeľným futbalovým zápasom pri motorkárskej dráhe, pred mestom Dunajská Streda. Traja Trnavčania a ich traja kamaráti z okresu Piešťany išli na aute Volkswagen Trasporter, keď jeden z nich vykríkol „zastav šály“. Auto odstavili a s kuklami na hlavách zablokovali prichádzajúce auto.

„Jeden z nich začal búchať po kapote, ďalšiemu sa podarilo otvoriť zadné dvere spolujazdca a vytrhnúť 51-ročnému mužovi šál s nápisom DAC. Vzápätí otvorili aj predné dvere a šál sa snažili ukradnúť aj 61-ročnému spolujazdcovi. Ten sa bránil a nakoniec ho jeden z mladíkov fyzicky napadol. Po údere do tváre ho premohol a šál mu zobral. Manželke, ktorá auta Opel Corsa šoférovala, sa našťastie nič nestalo. Okradnutý fanúšikovia vyhľadali v meste policajnú hliadku a všetko nahlásili,“ informovala Mária Linkešová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave.

Policajti ihneď zakročili, skupinu mladých mužov obmedzili na osobnej slobode a štyroch z nich umiestnili do cely policajného zaistenia. „Šálové lupy im zaistili a vrátili pôvodným majiteľom. Vyšetrovateľ obvinil dvoch 19-ročných mladých mužov z Trnavy a Vrbového zo zločinu lúpeže. Obvinení sú z prečinu krádeže aj ďalšie 4 osoby, dvaja 20-roční Trnavčania a dve mladistvé osoby vo veku 16 a 17 rokov z okresu Piešťany. Polícia ich stíha za trestnú činnosť na slobode,“ pokračovala M. Linkešová.

„Apelujeme na mladých, aby domysleli svoje konanie až do dôsledkov. V prípade odsúdenia za trestnú činnosť, budú mať zápis v registri trestov a nebudú pre zamestnávateľov bezúhonní,“ upozornila hovorkyňa.

Zdroj: KR PZ v Trnave