Futbal: Žiaci začali sezónu remízou a prehrou

Šestnástym kolom žiackych súťaží v druhej lige začala jarná časť sezóny PFK Piešťany. Starší žiaci v ňom remizovali po výraznej prevahe na ihrisku súpera 0:0. Za kratší koniec ťahali hráči U13, ktorí už dvojgólový náskok súpera z prvého polčasu nedokázali otočiť a prehrali 2:1.

16. kolo Partizánske – Piešťany 0:0 (0:0)

Zostava 16. kola:   Maliga – Fox , Hlavatý, Babečka (Šesták),Petényi(Pomajbová) – Vatrt, Rolinec(Petroman), Kardoš – Labat, Vyhlídal, Modrovič

Cyril Stachura, tréner: V prvom jarnom zápase sme predviedli priemerný výkon. Hralo sa na hrboľatom ihrisku za silného vetra, čo hlavne našim hráčom nevyhovovalo. Domáci nastúpili do zápasu s veľkým rešpektom, ale s nasadením. Naši hráči si už v druhej minúte vypracovali čistú gólovú príležitosť, ale Modrovič samostatný nájazd na brankára nepremenil. Domáci poctivo bránili a našu bránku ohrozovali hlavne strelami spoza šestnástky, s čím pozorný brankár Maliga nemal problém. Naši hráči si vypracovali ešte dve tutové šance, hlavne tá druhá v podaní Vyhlídala, keď od polovice ihriska išiel sám na brankára bola miliónpercentná. V útočnej fáze nám citeľne chýbal Samo Daňhel, ktorý sa vážne zranil a bude nám chýbať dlhší čas. Aj napriek tomu sme mali tento zápas vyhrať.

16. kolo Partizánske – Piešťany 2:1 (2:0)

Góly: 10. Matej Valach, 24. Kristián Stručka – 39. Marek Gábor

Zostava PFK: Marek, Varačka, Šadibol, Košinár, Gábor, Glos, Seko, Pernisch, Petényi, Gregorovič, Hesko, Macek, Hlbocký, Franko, Martinkovič, Čimo, Bajzík, Ranostaj

Ján Stachura, tréner: Hneď na úvod jari máme veľmi ostrý štart, keď hráme v prvých štyroch zápasoch proti prvému, druhému a tretiemu tímu tabuľky. V Partizánskom sme absolvovali slušný, vyrovnaný zápas proti favoritovi, ktorý sa však skončil, musím priznať, zaslúženým víťazstvom domácich. Bol to náročný zápas v daždi na ťažkom teréne, pre chlapcov zase nová skúsenosť. Prvý polčas sme boli trochu zakríknutý, čo súper využil dvomi gólmi po našich chybách v obrane. V druhom polčase sme hru vyrovnali, znížili stav stretnutia, súpera zatlačili a pri troche šťastia mohli aj vyrovnať. So zápasu však odchádzame so vztýčenou hlavou oproti ďalším náročným zápasom. Jediné čo ma ako trénera trochu mrzí, je vysoká maródka kľúčových hráčov, ako aj to, že počas prípravy sa nevyhli početné zdravotné problémy takmer nikomu. Verím, že v tomto ohľade budú už mať chlapci viac šťastia, aby mohli stráviť čo najviac času pri milovanom športe.

Text a foto: MB / TK PFK