Futbal: Prípravky začali súťaž víťazne, žiaci ovládli derby s Trebaticami, muži s tesnou prehrou

Uplynulý víkend bol pre PFK Piešťany zápasovo bohatý. Svoje súťažné zápasy odohrali takmer všetky družstvá, keď sa do súťaží zapojili už aj družstvá prípraviek. Tie dokázali vo všetkých svojich zápasoch vysoko zvíťaziť. Podobne úspešní boli aj žiaci v druhej a tretej lige. Dorast aj muži zaznamenali tesné prehry. Na body siahali najmä muži, ktorí odohrali výborný zápas v Trenčianskych Stankovciach.

Muži 3. kolo Trenčianske Stankovce – Piešťany 1:0 (1:2)
Góly: 37. Sebastián Marcinát
Zostava 3. kola: Červenka, Ďurina, Petráš, Grík, Modrovič, Strelec, Kusý, Štefanka, Glos Simon, Braniša, Korec (Klačman, Gula, Majtényi )

Cyril Stachura, tréner mužov:  Na favorita zápasu a možno aj celej súťaže sme sa dobre pripravili. V zostave nášho mužstva nastali až štyri zmeny, ale na výkone sa to vôbec neprejavilo. Práve naopak súpera sme prekvapili aktívnou hrou, počas celého zápasu mali hráči PFK loptu viac na svojich kopačkách. Mali sme veľmi dobrú prechodovú fázu, dokázali sme si vypracovať aj gólové príležitosti, ale boli sme malo dôrazní v zakončení. Ako sa dávajú góly nám ukázal súper, keď v 35. minúte využil svoju druhú gólovú príležitosť. Od tej chvíle sa domáci snažili ubrániť výsledok, čo sa im aj vďaka tvrdým zákrokom na našich hráčov podarilo. Domáci sa snažili hru kúskovať, čím nás vyviedli z tempa. Aj tak slúži ku cti naším hráčom, že hrali až do poslednej minúty a chceli s výsledkom niečo urobiť. Tento zápas nám ukázal, že môžeme hrať minimálne vyrovnanú partiu s každým mužstvom, ale pre úspešný výsledok musia naši hráči ešte viac zabojovať.

Starší dorast U19 4. kolo Piešťany – Púchov 0:1 (0:1)
Góly: 33. Matej Hudek
Zostava 4. kola: Lopatka, Hlavatý, Krajčo, Noskovič, Taraba, Modrovič, M. Tomaga, Malovec, Masaryk, Daňhel, Pavlovič (Vyhlídal, A. Tomaga, Fox)

Peter Vrábel, tréner U19: Začiatok zápasu bol opatrný z obidvoch strán, ale postupom času hostia ovládli a kontrolovali hru. Neboli sme schopní dlhšie podržať loptu, neskoro sme boli v osobných súbojoch, hráči málo navzájom komunikovali, a tak sme boli pod neustálym tlakom súpera. Aj napriek tomu si hostia vyložené šance nedokázali vypracovať. Súvislý tlak však nakoniec premenili na gól v 33. min. po rohovom kope. V druhom polčase sme zlepšili pohyb a dôraz v osobných súbojoch, boli úseky hry, kedy sme dokázali kombinovať a dlhšie podržať loptu, ale do zakončenia sme sa vôbec nedostali. Najväčšiu šancu na vyrovnanie mal v závere zápasu A. Tomaga, ale zakončoval nepresne. Hostia si tesné, ale zaslúžené víťazstvo do konca zápasu bez väčších problémov ustrážili.

Mladší dorast U17 4. kolo Piešťany – Púchov  1:2 (1:0)
Góly: 7. Janko Labát – 58. Timotej Vavrík, 65. Matej Janček
Zostava 4. kola: Šándor, Jánoš, Urban, Kuna, Poturnay, Vatrt, Petráš, Labat, Táborský, Badáň, Majko (Repáš, Millar Gregorička)

Szilárd Petényi, tréner U17: Do zápasu sme výborne vstúpili úž v siedmej minúte, kedy sme dokázali eliminovať úvodnú aktivitu hosti v ofenzíve a z protiútoku rýchlo odpovedať gólom Labáta. Od tohto okamihu až do polčasu sme hrali koncentrovane s nasadením a nepripustili sme nejaké vážnejšie ohrozenie vlastnej brány. V 2pol. sme mohli zvýšiť naše vedenie po prieniku a strele Majka, ktorá len tesne minula bránu hostí. Opäť sme sa nevyhli kritickému úseku hry, kde sami sme prispeli vlastnou pasivitou, keď hosťujúci hráč sa dokázal presadiť gólovou finálnou prihrávkou medzi trojicou brániacich hráčov, a pri druhom góle smolné pošmyknutie Radka Jánoša, ktorý mohol odvrátiť gólové zakončenie samozrejme nevyčítam. Bez ohľadu na výsledok ,celkový  výkon hodnotím ako uspokojivý, Mrzí ma však ,že niektoré vypäté situácie emocionálne nemáme úplne pod kontrolou , čo vedie k strate koncentrácie, a má vplyv na celkový výkon. Musím tiež priznať, a aj opäť sa ukázalo, že ak sme vo vedení, postupne meníme herný štýl, prestávame kombinovať, uchyľujeme sa k zbytočným nákopom, čo vedie k tlaku, ktorý sami vytvoríme na seba. Či už ide o strach z vedenia alebo o výsledok, tak mi to dáva dôvod zamyslieť sa. Určite musíme popracovať aj na sebavedomí a v najbližších zápasoch ho ukázať.

Starší žiaci U15 3. kolo Piešťany – Trebatice 5:0 (2:0)
Góly: 8., 38. Samuel Franko, 13. Michal Hlavena, 44., 59. Eliáš Lacko
Zostava 3. kola: Marek, Hlavena, Gešvandtner, Jurík, Adamčík, Fodrán, Šálek, Bajzík, Seko, Lacko, Franko (Pernisch, Bzdušek, Martinkovič, Páleník)

Jozef Glos, tréner U15: V nedeľu sme odohrali ďalší majstrovský zápas proti Trebaticiam. V prvom polčase sa ukázala u chlapcov nervozita, nedokázali naskočiť do zápasu podľa mojich predstáv. V strede ihriska sme strácali obrovské množstvo lôpt a prehrávali osobné súboje. Málo sme využívali krajné priestory. Aj keď sme v úvode stretnutia strelili dva góly, nedokázali sme sa presadzovať tak, ako v predchádzajúcich zápasoch. Do druhého polčasu sme nastúpili s cieľom zmeniť hru a hrať to, čo trénujeme. Som veľmi rád, že sa to chlapcom podarilo a pridali sme ďalšie góly. Dôležité je, že sa nám podarilo udržať čisté konto. Chlapcom ďakujem za výkon a teším sa na ďalšie zápasy.

Mladší žiaci U13 3. kolo Piešťany – Trebatice 1:0 (1:0)
Góly: 24. Timotej Valo
Zostava 3. kola: Gula, Michálek, Tuchyňa, Drevenák, Tomaga, Adamovič, Valo, Bukový, Bondra, Markech, Lacko, Fodrán, Krajčo, Ričány, Boris, Mikuš, Valovič, Kováč, Beňo

Ján Stachura, tréner U13: Po zápase mám trochu rozporuplné pocity. Zápas sme relatívne kontrolovali, boli v ňom lepším tímom a dotiahli ho do víťazného konca. Omnoho viac ma však zaujíma predvedený výkon, ktorý nebol úplne ideálny a vieme hrať aj oveľa lepšie. Paradoxne hrali sme s omnoho menším nasadením a kvalitou, než v zápase s Lokomotívou Trnava, ktorý sme prehrali. Dnes sme vyhrali, avšak bolo v zápase mnoho vecí, ktoré mohli byť lepšie. Družstvo sa však ešte len tvorí, potrebujeme na sebe všetci pracovať, aby sme dokázali byť konštantne dobrí.

Starší žiaci U15B 2. kolo Kanianka – PFK Piešťany 0:10 (0:3)
Góly: 24., 26., 28. Páleník, 36., 46. Adamčík, 38., 44., 66. Pernisch, 60. Michálek, 69. Briška
Zostava 2. kola: Mihálik, Ferech, Žlnay, Michálek, Gešvandtner, Pernisch, Zeman, Adamčík, Páleník, Bajzík, Briška (Kotula, Nitka, Vicen, Konôpka, Hudcovič)

Peter Michálek, tréner U15B: Od úvodného hvizdu hlavného rozhodcu sme mali hru pod svojou kontrolou. Prvých pár minút bolo vidieť obojstranný rešpekt hráčov ,čo viedlo veľa krát k nepresnostiam vo finálnej prihrávke. Náš tlak sa neustále stupňoval čím sme si vytvorili niekoľko sľubných gólových šancí. Zakončenie však bolo veľakrát nepresné a s nedostatočným dôrazom. Gól v sieti súpera visel doslova na vlásku , otázka bola iba kedy. V druhej polovici prvého polčasu nás konečne upokojil výborne hrajúci Daniel Páleník, ktorý vtedy ešte netušil ,že v nasledujúcich štyroch minútach pridá ďalšie dva presné zásahy. Polčas sme zaslúžene vyhrávali rozdielom troch gólov. Bolo jasné, že súper v druhom polčase otvorí hru so snahou skórovať. V úvode druhého polčasu sme dva krát skórovali, čím sme dostali súpera na kolená. Súper nemal možnosť striedania, zo zdravotných dôvodov dohrával zápas o hráča menej, čo sa prejavilo aj na ihrisku. V podstate sme hrali na jednu bránu. Hráči sa neuspokojili a ich chuť po góloch bola čoraz väčšia. Konečný stav zápasu bez pochyby hovorí o tom, že sme si zápas užili a zaslúžene vyhrali. Na záver by som chcel chlapcov pochváliť za predvedený výkon, za svedomité plnenie si úloh na jednotlivých postoch a za dôsledné plnenie zadaných úloh na hracej ploche.

Mladší žiaci U13B 2. kolo Kanianka – PFK Piešťany 0:10 (0:3)
Góly: 22., 29. Boris, 39., 49., 58 Bondra
Zostava 2. kola: Podolský, Urban, Fodrán, Burík, Tabaček, Virág, Maco, Janec, Ričány, Kovár, Boris, Gloss, Bondra, Siget, Valovič

Martin Ričány, tréner U13B: Spokojný som iba s tým, že sme získali plný počet bodov. Žiaľ, v zápase sme robili množstvo chýb, za ktoré nás silnejší súperi budú trestať. Loptu sme zbytočne individuálne vozili, hrali sme pokope, v súbojoch sme si nepomáhali a vypracované príležitosti sme si kazili častými postaveniami mimo hry. Taktiež mi chýbalo v našom tíme väčšie nasadenie a snaha.

Prípravka U11 1. kolo PFK Piešťany – Považská Bystrica 7:3 (4:2)
Góly: 15., 24., 25., 60. Slavomír Čavojský, 22., 42. Lucas Miklušák, 49. Bačík – 17., 26., 54. Tomáš Ďurica
Zostava 1. kola: Urban, Svitana, Chalupka, Grosmann, Krištof, Čavojský, Kovar, Strečanská, Samuhel, Kubicová, Miklušák, Pšenek

Andrej Krištof, tréner U11: Prvý zápas v ročníku 2021/2022 na veľkom ihrisku, súper bol kvalitný, už v prvých minutách sme mohli rozhodnúť o výsledku ale nepodarilo sa nám streliť gól aj napriek množstvu šancí. Musíme sa naučiť využívať široké ihrisko a viac komunikovať na ihrisku. Verím že zápas od zápasu to bude lepšie. Musí sa zlepšiť dochádzka na tréningy

Prípravka U10 1. kolo PFK Piešťany – Považská Bystrica 6:2 (4:1)
Góly: 1., 44. Tadeáš Studený, 10. Marco Šiška, 13. Dominik Doktor, 25. Leonard Tkáčik, 36. Lucas Antal – 19. Samuel Krčmárik, 46. Samuel Hladký
Zostava 1. kola: Summer, Berlanský, Borovský, Mlynár, Mikuš, Šálek, Studený, Doktor, Macejka, Antal, Beseda, Vranka, Šiška, Tkáčik, Podolský.

Adam Doktor, tréner U10: S výkonom, nasadením, prístupom hráčov a herným prejavom som v našom prvom ligovom zápase maximálne spokojný. Teší ma náš herný prejav po ktorom sme si dokázali vypracovať množstvo gólov. Na druhej strane musíme zapracovať na disciplíne a zostať sústredení počas celého zápasu. Boli momenty, keď chceli dať všetci gól a na ihrisku to v tom momente vyzeralo veľmi divoko. Avšak to, že každý chce dať v zápase gól, je pri týchto ročníkoch pochopiteľné.

Prípravka U9 1. kolo PFK Piešťany – Považská Bystrica 19:0 (6:0)
Góly: 2., 7., 12., 14., 30., 36., 38. Dávid Krištof, 8., 28 Christopher Kusý, 24., 26., 39., 42., 46., 48., 50. Matej Ferkodič, 41. Filip Korenačka, 45. Jakub Urban
Zostava 1. kola: Rohár, Lacko, Kusý, Korenačka, Hrubý, Urban, Kybych, Krištof, Višňovská, Šúst, Masár, Ferkodič, Vranka.

Martin Ričány, tréner U9: S výkonom, nasadením, prístupom hráčov a herným prejavom som v našom prvom ligovom zápase maximálne spokojný. Teší ma náš herný prejav po ktorom sme si dokázali vypracovať množstvo gólov. Na druhej strane musíme zapracovať na disciplíne a zostať sústredení počas celého zápasu. Boli momenty, keď chceli dať všetci gól a na ihrisku to v tom momente vyzeralo veľmi divoko. Avšak to, že každý chce dať v zápase gól, je pri týchto ročníkoch pochopiteľné.

Zdroj: Tlačová správa PFK