Futbal: Muži vyšli naprázdno, dorast „zničil“ Komárno

Úž druhú prehru v ôsmich zápasoch si pripísali hráči Piešťan, keď prehrali  na pôde FK Krakovany po góle Róberta Vavrinca z 15. minúty. Zápas ovplyvnilo množstvo kariet i vylúčenie hrajúceho trénera PFK Martina Krajčoviča, ktorý po protestoch a druhej žltej karty putoval „pod sprchy“ už v 69. minúte. Naopak, výborným výkonom sa prezentovali dorastenci, ktorí zvládli oba zápasy v Komárne (6:1 a 3:1). Starší žiaci po dlhšom čase opäť bodovali naplno, keď porazili Galantu 2:0.

8. kolo Krakovany – Piešťany 1:0 (1:0)

Góly: 15. Róbert Vavrinec

Zostava 8. kola:   Budka, Lipka (´Beblavý), Sekera, Krajčovič, Szabo, Glos (´Štefanka), Kusý, Zelenay (´Korec), Gula, Štefanka, Maraz (´Javorka)

Szilárd Petényi, asistent trénera:  V úvodných minútach sme vlastnou ľahkovážnosťou a nedôslednosťou dopomohli domácim vytvárať nebezpečné situácie pred našou bránou a predovšetkým sme im zdvihli sebavedomie, čo dokázali aj pretaviť do gólovej situácie po centrovanej lopte, keď sa v 16-ke presadil domáci ofenzívny hráč. Nedostatočný  pohyb bez lopty a množstvo nepresností nám  výrazne  komplikovalo možnosť vyjsť kombinačne  z obrannej zóny a finalizovať útočnú fázu až do zakončenia. Až druhé dejstvo so zmenami v zostave prinieslo väčšiu zmenu v hernom prejave, ktorá viedla k trvalejšiemu tlaku a ani vylúčenie hrajúceho trénera nenarušila narastajúci tlak, ale naopak, mužstvo sa zomklo a vyvíjalo veľkú aktivitu a snahu o vyrovnávajúci gól, ktorý už nepadol. Jedinou škvrnou zápasu bol hlavný arbiter, ktorý svojimi  nepresnými verdiktmi ovplyvnil niektoré herné situácie, ktoré viedli k emóciám a  boli z jeho strany často sprevádzané provokačným úsmevom v niektorých vypätých situáciách.

Starší dorast 9. kolo Piešťany – Komárno 6:1 (2:1)

Góly: 12. Filip Korec, 23. Denis Horil, 49. Patrik Polačik, 75., 85. Juraj Štefanka, 87. Patrik Sedláček – 44. Matej Palacka

Mladší dorast 9. kolo Piešťany – Komárno 3:1 (1:0)

Góly: 7. Zdenko Majtényi, 68. Samuel Sloboda, 77. Igor Kováčik – 42. Dominik Kováč

Zostava 9. kola: Freivald, Krajčo, Ďurák, Valo, Ruľák (Barančík), Glos, Sloboda, Taraba, Kováčik, Majtényi , Štetka (Chochula)

Peter Vrábel, tréner: Úvod zápasu bol z našej strany dobrý, pôsobili sme na ihrisku relatívne organizovane a koncentrovane. V 7. min. sa nám podarilo priamo z rohového kopu aj s prispením vetra a neistého brankára hostí dať prvý gól (Majtényi) a v nasledujúcich minútach sa nám vydarilo niekoľko pekných akcií, ktoré však zostali nevyužité. V druhom polčase začali hostia preberať iniciatívu, lepším pohybom a vyšším napádaním nám robili problémy už pri zakladaní útokov na našej polovici, výsledkom čoho bol vyrovnávajúci gól už v 42. minúte. Naši hráči boli v tejto časti hry málo aktívni a robili veľa nevynútených chýb. Až v závere zápasu sme zlepšili pohyb, presnosť prihrávok a viac sa presadzovali v osobných súbojoch. V 68. min. Ďurákovu prudkú strelu z priameho kopu brankár len vyrazil, najrýchlejšie na to zareagoval S. Sloboda a z dorážky dal víťazný gól zápasu. V záverečných minútach zápasu sme mali hru pod kontrolou a naše víťazstvo sme poistili tretím gólom, keď sme využili vysoké postavenie obrany hostí a po samostatnom nájazde Kováčika sme upravili na konečných 3:1. Aj keď sa naše víťazstvo nerodilo ľahko, je zaslúžené.

Starší žiaci 9. kolo Piešťany – Galanta 2:0 (1:0)

Góly: 26. Erik Hlavatý, 37. Samuel Daňhel

Zostava 9. kola: Maliga – Ocelka, Vatrt , Urban, Babečka – Hlavatý, Kardoš, Labat – Vyhlídal, Daňhel, Modrovič

Cyril Stachura, tréner: V zápase slušnej úrovne sa zrodilo zaslúžené víťazstvo PFK. Ako už tradične v prvej minúte sme mali veľkú šancu, ale ostala nevyužitá. Hostia odpovedali tromi rohmi v rade a ukázali, že môžu byť nebezpeční. Po tomto úvode sme prevzali iniciatívu a vypracovali sme si sľubné príležitosti . Za obranu súpera sa naši hráči dostávali hlavne po stranách, ale následne chýbala presnejšia finálna prihrávka. Prvý gól padol po štvrťhodine hry, po vyšachovaní obrany hostí do prázdnej brány skóroval Hlavatý. Tento moment nás upokojil a len škoda, že do prestávky sme nepridali ďalší poisťovací gól. Ten sa nám podarilo streliť hneď po prestávke Daňhelom. Po tomto momente hostia vysunuli svojho najlepšieho hráča dopredu, ktorý nám robil aj problémy. Na druhej strane sa nám otvorili možnosti v obrane súpera, ale už sme sa nevedeli strelecky presadiť.

Mladší žiaci 9. kolo Piešťany – Galanta 1:4 (0:1)

Góly: 35. Tomáš Badáň – 2. Roman Kolárik, 31. Bálint Hauer, 49. Patrik Bobor, 54. Sebastián Kriška

Zostava 9. kola: Marek, Šesták, Pomajbová, Šadibol, Macek, Suchý, Badáň, Gábor, Gvozdenovič, Varačka, Hesko, Bajzík, Matinkovič, Franko, Hlbocký, Gešvandtner

Ján Stachura, tréner:  Zápas skončil víťazstvom súpera, ktoré bolo absolútne zaslúžené. Pre nás je momentálne každý súper ťažký, bojujeme sami so sebou. Chýbajú nám traja absolútne kľúčoví hráči ofenzívy, pričom tieto absencie vyzerajú ako dlhodobejšie. Ostatných chlapcov to dosť zasiahlo, preto je momentálne našou hlavnou úlohou pozdvihnúť morálku v družstve a prebudiť v ostatných líderstvo a schopnosť vziať na seba zodpovednosť. Zároveň chcem popriať chlapcom, ktorí nám chýbajú, aby sa im darilo prekonať prekážky a čo najskôr sa medzi nás vrátili. Budeme veľmi radi. Ešte sa vrátim k zápasu. Až príliš výkonov bolo nevýrazných, boli sme neskoro v súbojoch a keď už sme sa tam dostali, tak sme ich väčšinou prehrávali. Budeme sa musieť výrazne zlepšiť. Absolutórium si však zaslúži Tomáš Badán, strelec nášho jediného gólu, ktorý podal výborný výkon a bol našim najlepším hráčom. Potrebujeme, aby zodpovednosť cítili a k podobným výkonom sa dopracovali pri absencii našich kľúčových hráčov aj ďalší chlapci.

Starší žiaci B 6. kolo Veľké Kostolany – Piešťany 2:1 (0:1)

Góly: 49., 64. Richard Čonka – 15. Filip Čimo

MB / TK PFK