Futbal: Muži PFK porazili Prečín, patrí im 5. miesto tabuľky

Piešťanskí futbalisti sa v sobotnom (23. októbra) zápase vrátili na víťaznú vlnu. Prečín porazili presvedčivo 5:1.

Kvôli pokračujúcej rekonštrukcii atletickej dráhy a v areáli piešťanského Futbalového štadiónu sa hralo na ihrisku v obci Drahovce. Muži sa vďaka tejto výhre vrátili na 5. miesto v tabuľke 4. futbalovej ligy.

„Zápas proti tradičnému účastníkovi tejto súťaže nás zastihol v dobrej športovej forme. Vedeli sme, že družstvo Prečína je dobre organizované, o čom svedčí fakt, že v doterajších zápasoch na ihriskách súpera nedostali v jednom zápase viac ako jeden gól,“ zhodnotil tréner mužov Cyril Stachura.

Hostia sa podľa jeho slov snažili o pozornú defenzívu a v útočnej fáze sa spoliehali na rýchle brejky, ktoré hlavne v prvom polčase boli nebezpečné.

„My sme chceli byť trpezliví, mať loptu často na svojich kopačkách a kombinačne sa dostavať za obranu súpera. Pomohol nám prvý gól po štandardnej situácií a za chvíľu nato sa po peknej akcií presadil Simon Glos,“ dodáva tréner.

Polčas sa skončil trojgólovým rozdielom, presadil sa totiž aj Grik. Druhý polčas bol v réžii Piešťan a viaceré šance vyvrcholili gólom Lipovského na 4.0.

„Naše víťazstvo bolo zaslúžené, aj keď pre hostí trochu kruté,“ dodal tréner.

Muži 12.kolo Piešťany – Prečín 5:1 (3:0)

Góly: 16. Maroš Hutár, 23. Simon Glos, 43. Adam Grík, 58. Radovan Lipovský, 75. Denis Štefanka – 84. Patrik Hybben

Zostava 11. kola: Červenka, Grík, Ďurina, Hutár, Stanek, Glos Simon, Kusý,  Klačman, Braniša, Korec, Štefanka (Petráš, Sloboda, Lipovský)

Výsledky ďalších vekových kategórií futbalistov PFK Piešťany nájdete na web stránke klubu.

Zdroj a foto: PFK Piešťany