Flatgallery pozýva na koncert, výstavu aj kurz spevu

Domáca galéria zameraná na súčasné umenie pripravila na júl pestrý program. Svoje diela v nej predstavia Kristina Mésároš a Andrea Bartošová, týždňový kurz spevu povedie Peťa Humeňanská z prvej série slovenskej Superstar a v záhrade Flatgallery sa uskutoční koncert pesničkárov Martina Geišberga a Nanyho Hudáka.

Vernisáž výstavy Imagination & shapes sa uskutoční 2. júla o 18.00 h. Vo Flatgallery, ktorá sídli na Fínskej ulici 21 v Piešťanoch, budú svoju tvorbu prezentovať Kristína Mésaroš (maľba) a Andrea Bartošová (keramika).

Absolventka grafiky na bratislavskej VŠVU Kristina Mésároš patrí k stále výraznejšiemu prúdu súčasných mladých maliarov, ktorých tvorba sa rozvíja bez viditeľného napojenia na aktuálne trendy a všeobecné tendencie maľby.

V jej prístupe k umeleckej tvorbe prevažuje motivácia vyjadrovať a popisovať vnútorný svet namiesto komentárov a reflektovania veľkých spoločenských tém súčasnosti. Často vo svojich dielach rozvíja myšlienku hľadania vnútornej slobody a životného zmyslu, najmä prostredníctvom poetických fantazijných výjavov.

Andrea Bartošová je tiež absolventkou VŠVU, ale patrí k maliarskej generácii nastupujúcej na scénu po roku 2000. Autorka nanášaním priezračných maliarskych vrstiev vytvára nový optický priestor a dosahuje novú maliarsku atmosféru. Najčastejšie pracuje s riedkou farbou, dôležitá je stopa štetca, časový záznam ustaľovania farby, stekanie, zasychanie a teda vždy i nejaký memento náhody.

Koncert piešťanskému publiku dobre známych pesničkárov Martina Geišberga a Nanyho Hudáka je naplánovaný na 4. júla a v prípade dobrého počasia sa uskutoční v záhrade Flatgallery.

Hudobnú tvorbu básnika, dramaturga a režiséra Martina Geišberga prevádza jedinečná poetika, ktorá rozosmeje, ale zároveň možno aj rozplače či roztancuje. Nany Hudák je prievidzký pesničkársky samorast. Ich spoločné vystúpenia rozprávajú príbehy o kľukatých cestách za slobodou.

Kurz spevu s Peťou Humeňanskou bude vo Flatgallery prebiehať do 13. do 17. júla. Je určený deťom vo veku od 9 do 15 rokov, ktoré finalistka Superstar naučí pracovať s hlasom, správne dýchať aj rozcvičiť sa pred spievaním.

„Zahráme si na rôznych hudobných nástrojoch a na záver si vytvoríme vlastnú pieseň a nakrútime k nej videoklip. Budeme mať čas aj na individuálne lekcie, rozhovory o našich skúsenostiach so spevom, hudbou a vystupovaním,“ priblížila populárna speváčka.

Zdroj: Flatgallery Piešťany