Finiš cyklistických pretekov obmedzí dopravu

Polícia upozorňuje motoristov a ostatných účastníkov cestnej premávky, že v nedeľu 12. júna končí v okrese Piešťany piata etapa cyklistických pretekov Okolo Slovenska.

Pelotón príde do nášho mesta cez Krajinský most. Z Krajinskej cesty odbočí na Hollého a potom na Sládkovičovu ulicu a cez Teplickú na Námestie slobody, kde bude cieľová rovinka. Ešte predtým, než sa preteky skončia, jazdci ňou dvakrát prejdú.

Z Námestia slobody budú pokračovať k Domu umenia, odtiaľ na sever mesta (Letná, Tematínska a Strečianska ulica), potom po Bratislavskej ceste na juh a po Rekračnej, Hlbokej a Dlhej ulici na Krajinskú cestu, späť do centra.

„Na trase pretekov bude vylúčená cestná premávka, preto polícia žiada vodičov, aby s obmedzením v cestnej premávke vopred rátali,“ informovala hovorkyňa polície Martina Kredatusová a dodala: „Polícia bude v 20 minútovom predstihu uzatvárať cesty a ihneď po prejdení pelotónu bude premávka v plnej miere obnovená.“

Rovnaké obmedzenia platia aj v obciach Ratnovce a Banka, kadiaľ bude peletón do Piešťan prichádzať. Hranicu okresu má najrýchlejší cyklista prekročiť okolo poludnia a v cieli ho čakajú ešte pred 13.00 h.

itinerar-trasa-2016

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič