Festival letectva sa ani tento rok neuskutoční

Festival letectva Piešťany 2021 mal otvárať tohtoročnú festivalovú sezónu, no keďže pandemická situácia je aj naďalej alarmujúca, organizátori preto podujatie posunuli na ďalší rok.

Festival letectva Piešťany (FLP) 2021 mal otvárať tohtoročnú festivalovú sezónu, no keďže pandemická situácia je aj naďalej alarmujúca, musíme sa k tomu postaviť zodpovedne a rešpektovať stále trvajúce okolnosti. Pre Festival letectva Piešťany je to už druhý presunutý termín kvôli pandémii, keďže korona mu dala stopku aj minulé leto 2020 a inak to, bohužiaľ, nebude aj tento rok. „Bezpečnosť našich návštevníkov je pre nás najdôležitejšia a hoci nám to je nesmierne ľúto, osobne sa v Piešťanoch uvidíme až v roku 2022,“ prezradil organizátor festivalu, ktorého slová dopĺňa aj spoluorganizátor podujatia Trnavský samosprávny kraj. „Podpora festivalu zo strany trnavskej župy stále trvá. Považujeme ho za výborný rozvojový impulz. Práve na budúci rok, snáď už popandemický, bude dôležité nakopnúť ekonomiku i turizmus,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

Celý tím FLP však na podujatí pracuje nepretržite aj v týchto chvíľach a sezónu 2022 chce odštartovať vo veľkom štýle. „Veľmi nás však mrzí, že od vlády stále prichádzajú zmätočné informácie a organizátori hromadných podujatí sú stále plní otázok, na ktoré nedostávajú odpovede. Štát nás všetkých skrátka drží ´v šachu´ a až do poslednej chvíle sme netušili či nám Festival letectva Piešťany 2021 povolia alebo nie. Preto sme sa radšej rozhodli presunúť ho z termínu 7.-9. máj 2021 na 6.-8. máj 2022,“ upresňuje riaditeľ FLP Hubert Štoksa.

Zakúpené vstupenky na tohtoročné podujatie automaticky platia aj na rok 2022 a návštevníci tak neprídu o nič. „Naopak, budeme sa im snažiť vykompenzovať program ešte v kvalitnejšej a prepracovanejšej forme. Veríme, že budúci rok k nám bude táto epidémia milosrdnejšia a nadobro sa jej zbavíme,“ dodáva hovorkyňa Festivalu letectva Piešťany Michala Cabanová.

Zdroj: Tlačová správa Slovenská letecká agentúra, s.r.o