Festival letectva: Ak bude mimoriadna situácia pokračovať, podujatie preložia

Trojdňový program, v ktorého úvode vypustia nad Piešťany balóny a potom má pokračovať špeciálnou nočnou šou, sa možno neuskutoční 8. až 10. mája 2020. Organizátori dnes informovali, že v prípade potreby Festival letectva preložia na náhradný termín.

Usporiadatelia leteckého podujatia sledujú vývoj okolo šírenia nového koronavírusu a sú pripravení dodržať nariadenia príslušných štátnych orgánov. Aj preto sa môže stať, že Festival letectva sa začiatkom mája na piešťanskom letisku neuskutoční.

„Plne si uvedomujeme zodpovednosť voči návštevníkom Festivalu letectva Piešťany, ako aj voči domácim a zahraničným účastníkom podujatia. Ubezpečujeme všetkých fanúšikov podujatia, že situáciu denne monitorujeme a sme pripravení riadiť sa nariadeniami a odporúčaniami centrálneho Krízového štábu SR. V prípade, že by v Slovenskej republike pokračovala mimoriadna situácia aj v mesiaci máj, konanie podujatia bude zorganizované v náhradnom termíne. Všetky potrebné informácie či preventívne opatrenia spresníme podľa aktuálneho vývoja situácie,” oznámil Hubert Štoksa, riaditeľ Festivalu letectva.

Podujatie je tento rok venované celoslovenskej spomienke na 75. výročie konca 2. svetovej vojny a Dňa víťazstva nad fašizmom. Zároveň má pripomenúť 140. výročie narodenia Milana Rastislava Štefánika.

Hlavným lákadlom druhého ročníka je nočná letecká šou, na ktorej svoje akrobatické kúsky doplnené o svetelné efekty predvedú letecké esá ako Zoltán Veres a Marek Choim.

Text: Martin Palkovič Foto: Festival letectva