Festival Grape miesto nemení, bude opäť na piešťanskom letisku

Organizátori na tlačovej konferencii vyvrátili dohady, že festival sa tento rok neuskutoční v kúpeľnom meste. Predstavili tiež kompletný program a informovali, že pravdepodobne bude opäť vypredané.

„Prvá veľmi dôležitá informácia, festival Grape sa uskutoční 11. a 12. augusta na letisku Piešťany. Išli rôzne chýry, že by to tam nemalo byť, tak my to tu vyvraciame,“ povedal v úvode tlačovej konferencie Ján Trstenský.

Na Grape tento rok vystúpi rekordný počet zahraničných interpretov. Medzi najznámejších z nich patria Two Door Cinema Club, Tom Odell, Metronomy a Moderat. Až z Nového Zélandu prídu do Piešťan The Naked And Famous a z Austrálie The Temper Trap. Podľa organizátorov ide o najsilnejší a najdrahší program v histórii festivalu.

Na tlačovej konferencii ohlásili tiež dva tajné koncerty. „Prvý z nich sa uskutoční na začiatku a druhú na konci festivalu,“ prezradil Ján Trstenský.

Po rokoch sa na Grape vráti skupina Bez ladu a skladu. Zoznam domácich interpretov dopĺňajú Korben Dallas, Billy Barman, Malalata, Katarzia, Fallgrapp, Puding Pani Elvisovej, Saténové ruky, Bulp a ďalší.

Prvýkrát bude možné sledovať festivalový areál z ruského kola a na hlavné pódium bude dobrý výhľad z tribúny na sedenie.

Vlani bolo podujatie vypredané začiatkom augusta. Aktuálne je podľa organizátorov vstupeniek ešte dostatok, ale predávajú sa rýchlejšie ako pred rokom. Okrem návštevníkov zo Slovenska a Českej republiky sa do Piešťan vo väčšej miere chystajú aj Nemci, Rakúšania, Belgičania a Francúzi.

Takto to na festivale Grape vyzeralo minulý rok:

Text a foto: Martin Palkovič