Fámy o zrušení remeselných trhov organizátor poprel

Obľúbené podujatie aj tento rok priláka na Kúpeľný ostrov davy návštevníkov. Tradičné umelecké remeslá sa uskutočnia 18. až 20. mája. Informácie o ich zrušení sú podľa organizátora nepravdivé.

„Pripravujeme sa na jubilejný 10. ročník, termín už máme dohodnutý. Podujatie začne v piatok 18. mája na Kúpeľnom ostrove a potrvá celý víkend,“ povedal pre zpiešťan.sk Miloš Kunkel, predseda združenia Tradičné ľudové umelecké remeslá.

Podľa jeho slov sa návštevníci môžu aj tento rok tešiť na sprievod remeselníkov centrom mesta a do Piešťan sa vráti aj pohybové divadlo Ľudia z hliny. Organizátori tento rok očakávajú 170 remeselníkov zo Slovenska, Poľska, Maďarska, Ukrajiny, Česka a Srbska.

Slávnostné otvorenie je naplánované na 19. mája v hudobnom pavilóne Harmony na Kúpeľnom ostrove. Predstavia sa folklórne skupiny zo Slovenska, Maďarska a z Moravy.

Novinkou bude detský jarmok ľudových remesiel a najmenších poteší aj bábkové divadlo.

Fámy o tom, že Tradičné umelecké remeslá tento rok nebudú, sa začali šíriť po ukončení činnosti kultúrneho oddelenia v Slovenských liečebných kúpeľoch Piešťany. Oficiálne zatiaľ nebolo žiadne z veľkých kultúrnych podujatí konajúcich sa na Kúpeľnom ostrove zrušené.

Text a foto: Martin Palkovič