Eva Wernerová končí v mestskom zastupiteľstve

Dlhoročná členka mestského zastupiteľstva dnes večer oznámila, že sa vzdáva postu poslankyne, ktorý obhájila v komunálnych voľbách v roku 2014. Dôvodom je jej zámer pracovať v Službách mesta Piešťany (SMP), ktoré sú mestskou organizáciou.

Eva Wernerová z poslaneckého klubu Spoločne pre Piešťany (SPP) je krajinná architektka. V SMP by mala mať na starosti mestskú zeleň verejný priestor. Poslanci len v októbri zvolili súčasnú riaditeľku tejto organizácie Hanu Dupkaničovú.

Prvým náhradníkom v prvom volebnom obvode, za ktorý Eva Wernerová kandidovala, je Marián Urbánek. Člen predchádzajúceho mestského zastupiteľstva, sa v posledných komunálnych voľbách uchádzal o post poslanca za KDH, ale nezískal dostatočný počet hlasov.

Ak teraz prejaví záujem o členstvo v mestskom zastupiteľstve, najsilnejší poslanecký klub Spoločne pre Piešťany stratí väčšinu. Druhým náhradníkom v poradí je Petr Veverka z SPP.

Pôsobenie v zastupiteľstve a zároveň v Službách mesta Piešťany by bolo podľa Evy Wernerovej konfliktom záujmov. Platná legislatíva však nehovorí, že poslanci nesmú byť zároveň zamestnancami mestských organizácií. Pre Služby mesta Piešťany pracuje dlhoročná poslankyňa Eliška Gocká, ktorá je vedúcou Strediska pietnych služieb. Poslanec Martin Valo zase vedie galériu Fontána, ktorá patrí pod Mestské kultúrne stredisko.

Eva Wernerová sa stala prvýkrát mestskou poslankyňou po komunálnych voľbách v roku 2006. V tomto volebnom období bola aj členkou mestskej rady. O dva roky neskôr dokončili prvú etapu revitalizácie potoku Dubová, na ktorej spolupracovala. Slovenská komora architektov tomuto projektu udelila cenu CE.ZA.AR.

Text: Martin Palkovič